Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Φρανσίσκο Ορτέγκα τον κορυφαίο αριστερό μπακ της Αργεντινής με 4.500.000 € και τον Σαντιάγκο Έσε με 4.000.000 €

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα μπαίνει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα και με τη Βελέζ και τον φέρνει άμεσα.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν αριστερό μπακ. Βασικό. Για να καλύψει το κενό που άφησε η πώληση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο στόχος είχε καθοριστεί εδώ και ημέρες. Και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά και μια σειρά από αλλαγές στην αρχική συμφωνία, κατάφερε να πάρει το μεγάλο «ναι» της Βελέζ Σάρσφιλντ για την αγορά του Φρανσίσκο Ορτέγκα.

Μάλιστα, η συνολική, αδιάλλακτη στάση του κορυφαίου μπακ στην Αργεντινή για να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φτάσουμε στο σημείο να βρισκόμαστε μια ανάσα πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες και αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να τα βρει σε όλα με τη Βελέζ το βράδυ του Σαββάτου. Το συνολικό ποσό που θα εκταμιεύσει για να αγοράσει τον Ορτέγκα φτάνει τα 4.500.000 € για το 90% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.. Χρήματα περισσότερα ακόμη και από εκείνα που ξοδεύτηκαν για την απόκτηση του Έσε. Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνεται πλέον και από την Αργεντινή. Όπου η πώληση θεωρείται δεδομένη.

Πλέον ο Ορτέγκα μπαίνει άμεσα στο αεροπλάνο, με σκοπό να βρίσκεται έως τη Δευτέρα στην Ελλάδα, να περάσει ιατρικές/εργομετρικές εξετάσεις και να ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Αλλά και να προλάβει να δηλωθεί στη λίστα  για τους αγώνες των play offs του Europa League κόντρα στην Τσουκαρίτσκι.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τα επόμενα εικοσιτετράωρα προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας (2028).

Και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν τον χθεσινοβραδινό αγώνα με την Μπαράκας, για το πρωτάθλημα, έμεινε εκτός αποστολής. Ενώ είχε δηλωθεί ότι θα είναι στον πάγκο.

Όπως είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να βρει καλό πεδίο επικοινωνίας και με τον εκπρόσωπο του Ορτέγκα, τον ιδιοκτήτη της Έλτσε, Κριστιάν Μπραγκαρνίκ. Ο οποίος λειτούργησε βοηθητικά στο να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Μάλιστα, ήταν εκείνος που καθοδήγησε τον ποδοσφαιριστή σε μια σειρά από σημαντικές ενέργειες που έκανε για να πιέσει από την πλευρά του.

Μάλιστα η παρουσία του στο deal δημιούργησε και μια σειρά από ρεαλιστικά σενάρια για συνεργασία και με την ομάδα του Αργεντινού ατζέντη, όπως η περίπτωση του Λούκας Μπογέ, που είναι προς πώληση και ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σημαντικών ομάδων. Αλλά και του Τέτε Μορέντε, ενός εξτρέμ που αρέσει πολύ στον Αντόνιο Κορδόν και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Στα ερυθρόλευκα και ο Σαντιάγκο Έσε

Ο Ολυμπιακός έκανε επίσημα δικό του έναν ποδοσφαιριστή που πριν από δύο μήνες, απλά… δεν μπορούσε να τον αγοράσει. Δεν μπορούσε να φτάσει στα λεφτά που απαιτούνταν για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Ενώ παράλληλα θεωρούνταν εξαιρετικά απίθανο κατά πόσο ο Σαντιάγκο Έσε, περί ου ο λόγος, θα είχε στο μυαλό του τον Πειραιά. Κι όμως, δύο μήνες μετά, ένας από τους σημαντικότερους νέους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές, που αρνήθηκε μεγάλη πρόταση από την Άντερλεχτ και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Επίσημα. Με τη βούλα. Και… σφραγίδα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα καταπληκτικό deal. Μια τεράστια μεταγραφή, στην οποία οι χειρισμοί ήταν όχι απλά ιδανικοί, αλλά 100% επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί. Για τις λεπτομέρειες, αναφέρουμε τα εξής: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 4.000.000 € και απέκτησε το σύνολο των δικαιωμάτων του Έσε.

EUROKINISSI

Με τον 21χρονο αμυντικό μέσο να υπογράφει συμβόλαιο έως το 2028. Η Ουρακάν, πάντως κατάφερε να διατηρήσει και ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 10%, πάνω από τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά από τους αριθμούς, ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πράγματα που δείχνουν πόσο καλά χειρίστηκαν τη μεταγραφή του Έσε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Και κυρίως πώς κατάφεραν να… σκλαβώσουν τον ποδοσφαιριστή. Και να τον καταστήσουν μεγάλο σύμμαχο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Σε τέτοιο βαθμό που ο παίκτης παραιτήθηκε από το ποσοστό μεταπώλησης που είχε ο ίδιος απο τη μεταγραφή του. Και το οποίο έφτανε το 10%. Σε απλούς αριθμούς, 400.000 € άφησε ο Έσε για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Ενώ από την προμήθειά του παραιτήθηκε και ο ατζέντης του τέως αρχηγού της Ουρακάν, ο οποίος είχε ιδιωτικό συμφωνητικό με την Αργεντίνικη ομάδα για επιπλέον 10%!!!

Κάτι ακόμη που δείχνει πόσο πολύ ήθελε ο Σαντιάγκο Έσε να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι απολύτως ακριβές ότι ο 21χρονος αμυντικός μέσος και οι εκπρόσωποί του (εκ των οποίων ο ένας είναι θείος του και κάτοχος του 50% των δικαιωμάτων εκπροσώπησης) ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να δει ο Έσε από κοντά πώς είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια είχαν προγραμματιστεί ταξίδια σε ακόμη δύο χώρες της Ευρώπης. Ταξίδια που δεν έγιναν ποτέ.

Καθώς ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, λιγότερο από 24 ώρες μετά την άφιξη του στην Ελλάδα ενημέρωσε άπαντες ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η απόφασή του είχε να κάνει και με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον ήθελε πολύ και του το έδειξε. Και με τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής, αλλά κυρίως με τις συνθήκες που συνάντησε στους πειραιώτες. Από το κορυφαίο επίπεδο εγκαταστάσεων, γήπεδο και προπονητικό κέντρο, έως τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν και του συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Κάνοντας το να νιώσει με το καλημέρα σημαντικός και ξεχωριστός.

Η Ουρακάν ανακοίνωσε μέσα από τα social media τις λεπτομέρειες του deal. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες αγόρασαν το 90% των οικονομικών δικαιωμάτων του 21χρονου μέσου από τους Αργεντινούς για το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής είχε ένα 10% των δικαιωμάτων του, το οποίο μετέφερε στην Ουρακάν προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal. Άλλο ένα 10% διατηρούσε και ο ατζέντης του Έσε, από το οποίο και παραιτήθηκε.

Από την πλευρά της, η Ουρακάν (αφού πούλησε το 90%) διατηρεί 10% επί των οικονομικών δικαιωμάτων, το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί πλήρως από τον Ολυμπιακό πριν από μία μελλοντική πώληση του ποδοσφαιριστή.