Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Πρεμιέρα με το δεξί για τους ερυθρόλευκους που θέλουν… δουλειά!!!

Με το… δεξί μπήκε στη Super League ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Μπιέλ (63’) και Ελ Αραμπί (87’, πέναλτι) επικράτησαν στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 του Πανσερραϊκού και ξεκίνησαν με τρίποντο το νέο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Πανσερραϊκό, παρότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 4ο λεπτό λόγω της αποβολής του Χάγεκ για μαρκάρισμα στον Μπιέλ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοσή τους, βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν απέναντι στην άμυνα των νεοφώτιστων και έφτασαν στη νίκη.

Τον… Γόρδιο Δεσμό έλυσε ο Μπιέλ με σουτάρα στο 63’ και στο 87’ ο Ελ Αραμπί με πέναλτι σφράγισε τη νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Τσουκαρίτσι (24/8) για τα πλέι οφ του Europa League.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πανσερραϊκός έχασε πέναλτι στο 55’, με τον Άλεξιτς να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Πως ξεκίνησαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Γκενκ στο Βέλγιο. Μπροστά από την εστία ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ραμόν στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Μασούρα και Μπιέλ στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πάμπλο Γκαρσία από την άλλη, ξεκίνησε τον Πανσερραϊκό με την εξής 11άδα: Χόβαν, Ντάνκερλουϊ, Πηλέας, Πεταυράκης, Χάγεκ, Γκοτζαμανίδης, Θυμιάνης, Στάικος, Μούργος, Χατζηστραβός και Άλεξιτς.

Αποβλήθηκε ο Χάγεκ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό και τον χειρότερο δυνατό για τον Πανσερραϊκό, καθώς μόλις στο τέταρτο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χάγεκ. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων «γκρέμισε» τον Μπιέλ που έβγαινε τετ α τετ με τον Χόβαν, με τον Παπαδόπουλο να του δείχνει αρχικά την κίτρινη κάρτα.

Ο VARίστας Παπαπέτρου, όμως, κάλεσε τον διαιτητή στο VAR και μετά την εξέταση της φάσης στο βίντεο-ριπλέι ο Παπαδόπουλος απέβαλε τον Χάγεκ, με τον Πανσερραϊκό να συνεχίζει με 10 ποδοσφαιριστές.

Άχρωμο πρώτο ημίχρονο, με 10 ο Πανσερραϊκός

Στο 9′ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα απ΄το γκολ. Μετά από ωραία συνεργασία των Καμαρά, Καρβάλιο και Μπιέλ, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε την μπάλα στον Καρβάλιο ο οποίος πλάσαρε αμέσως και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Τσόβαν. Στο 21′ ο Ραμόν έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και πάσαρε στον Μασούρα, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ!

Ο Έλληνας μέσος είχε ακόμα μια ευκαιρία μετά από λίγα λεπτά. Ο Μπιέλ σούταρε μέσα απ’ την περιοχή στο 25′, ο Τσοβάν βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το πόδι και ο Μασούρας δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα, αν και βρέθηκε μια ανάσα απ’ τη γραμμή του τέρματος! Ένα λεπτό αργότεραο Ροντινέι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, η μπάλα λίγο άουτ! Στο 32′ ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε στην πρώτη αλλαγήκαι ο Τομάς πέρασε στη θέση του Μούργου. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ανούσια υπεροχή και τον Πανσερραϊκό να αμύνεται επαρκώς αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες απ’ το ξεκίνημα του ματς.

Ολυμπιακός
Χαμένο πέναλτι των Σερρών, γκολ ο Μπιέλ!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε ν’ αλλάξει την εικόνα του ματς, αλλάζοντας πρόσωπα και συγκεκριμένα έριξε στο χορτάρι τους Σκάρπα, Κίνι και Ελ Κααμπί, αντί των Μασούρα, Ραμόν και Καρβάλιο. Στο 51′ ο Πηλέας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκοτζαμανίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο χέρι του. Μέσω VAR δόθηκε η παράβαση. Ο Άλεξιτς σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη! Το 0-0 παρέμεινε.

Στο 58′ αποχώρησε ο Αλεξανδρόπουλος και στο ματς πέρασε ο Φορτούνης. Στο 60′ ο Γούλερι πέρασε στον Τόμας, εκείνος έκανε το γύρισμα, οι Πειραιώτες έκαναν κακό διώξιμο και ο Ντανκερλούι που ακολουθούσε τη φάση με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην εξέδρα. Στο 63′ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ροντινέι με σέντρα βρήκε υπέροχα τον Μπιέλ στο όριο της μεγάλης περιοχής και ο Ισπανός με ψύχραιμο κοντρόλ και σουτ, σκόραρε! Στο 76′ ο Ιμπόρα μπήκε στο ματς αντί του Καμαρά.

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε και έδιωξε το… άγχος

Στο 86′ έφυγε το όποιο άγχος των Πειραιωτών με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει. Ο Πεταβράκης ανέτρεψε τον Φορτούνη στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαροκινός εκτέλεσε εύστοχα. Στο 90+2′ ο Ροντινέι ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της σεζόν στο Φάληρο, για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Ραμόν (46′ Κίνι), Μαντί Καμαρά (76′ Ιμπόρα), Καρβάλιο (46′ Σκάρπα), Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Μασούρας (46′ Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Αραμπί.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Γκοτζαμανίδης, Χάγεκ, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας (76′ Μασκανάκης), Θυμιάνης, Στάικος (76′ Ουεντραόγκο), Μούργος (38′ Τομάς), Χατζηστραβός (59′ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (60′ Γούλερι).

Τα highlights του παιχνιδιού: 

ΠΗΓΗNovasports.gr