Ο Νίκος Γκάλης αποθεώθηκε από 14.000 κόσμο, έκλαψε από συγκίνηση και είδε την φανέλα του να ανεβαίνει στην οροφή του ΟΑΚΑ

Ο Νίκος Γκάλης βραβεύτηκε από την ΕΟΚ για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, γνώρισε την αποθέωσε από περίπου 14.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και λύγισε.

Μοναδικές στιγμές στο ΟΑΚΑ για τον Θεό του ελληνικού μπάσκετ! Ο Νίκος Γκάλης βραβεύτηκε από την ΕΟΚ πριν το φιλικό της Εθνικής με τη Σλοβενία και είδε τη φανέλα του να παίρνει θέση στον ουρανό του κλειστού, με τον ίδιο να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

Ακούγοντας όλο το γήπεδο να τον αποθεώνει ο Γκάλης «λύγισε» όπως και πολλοί από τους ανθρώπους της Εθνικής ομάδας. Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες από τα χρόνια που μεσουρανούσε ο «Gangster» στα παρκέ, αλλά κανείς δεν ξεχνάει την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Το φιλικό της Εθνικής με τη Σλοβενία πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους τους φίλους του μπάσκετ.

Η ΕΟΚ επέλεξε το συγκεκριμένο ματς για να βραβεύσει τον τεράστιο Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Φυσικά, είχε ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή τη βραδιά συμμετέχοντας με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων του.

Λίγο πριν τις 19.00 άρχισε το τελετουργικό με τον Νίκο Γκάλη να μπαίνει μέσα στο παρκέ και να γνωρίζει την αποθέωση απ’ όλους όσους βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά, κατευθύνθηκε προς τις αποστολές των δύο ομάδων και είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με όλους. Φυσικά, η αγκαλιά του με τον Λούκα Ντόνσιτς ήταν εκείνη που ξεχώρισε.

Στη συνέχεια αφού έπαιξε στο cube του γηπέδου ένα special video, είδε τη φανέλα με το «4» να υψώνεται στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Εκεί ήταν που «λύγισε» ο Νίκος Γκάλης. Διότι, μπορεί να μας έχει συνηθίσει να είναι ανέκφραστος, αλλά σήμερα δεν τα κατάφερε. Ακόμα και οι Θεοί λυγίζουν.

Έπειτα είχε έρθει η στιγμή για την απόσυρση της φανέλας με το Νο4 την οποία τίμησε τα χρόνια της μεγάλης του αθλητικής καριέρας.

Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Γκάλης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του με τη συγκίνηση να επικρατεί σε όλους όσους βρίσκονταν στο παρκέ.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με μία άκρως συμβολική κίνηση. Μετά τις καθιερωμένες βραβεύσεις ο Νίκος Γκάλης πήγε και έκανε το καθιερωμένο ζντο με τους παίκτες της Εθνικής ομάδας.

Σήκωσε ξανά το τρόπαιο του ’87

Ο Νίκος Γκάλης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. Για χάρη του θρυλικού παίκτη του Άρη, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας αποσύρθηκε η γαλανόλευκη φανέλα με τον αριθμό 4.

Και ο Γκάλης βούρκωσε. Δάκρυσε. Και έκλαψε σαν μικρό παιδί. Νωρίτερα, προτού αρχίσει η τελετή, ο Γκάλης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΟΚ, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Ως μέρος της ξενάγησης, ο Γκάλης σήκωσε για άλλη μία φορά το τρόπαιο που κατέκτησε η Εθνική ομάδα στο EuroBasket 1987.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε βραβεύει η αθλητική σου οικογένεια»

Λίγες ώρες μετά το τέλος της τελετής σε ένα σχεδόν κατάμεστο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Γκάλης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, να πει το δικό του ευχαριστώ και το έκανε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όσα έγραψε ο Νίκος Γκάλης:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε βραβεύει η αθλητική σου οικογένεια.

Είναι περιττά τα πολλά λόγια, όταν η συγκίνηση είναι τόσο μεγάλη.

Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο κύριο Ευάγγελο Λιόλιο για την τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Γραμματέα της FIBA κύριο Ανδρέα Ζαγκλή που μου έκανε την τιμή να είναι παρών.

Εύχομαι ολόψυχα η δική μου καριέρα και οι διακρίσεις μου να αποτελέσουν έμπνευση για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το #basketball, με τον αθλητισμό, με τις επιστήμες και ό,τι άλλο επιλέξουν να ασχοληθούν.

Η μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απευθύνεται στους φιλάθλους, στον κόσμο που πάντα με είχε στην καρδιά του, όπως κι εγώ εκείνους στη δική μου.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε… Σας ευχαριστώ!».

Πηγή: Sport 24