Στον  θαυμαστό κόσμο της Wikipedia

Αναφερόμαστε στη γνωστή, προσφιλή και ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που στα ‘’Ελληνικά’’ αποκαλούμε Βικιπαίδεια. Ξεκίνησε το 2002 και έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια ζωής σήμερα,  είναι κατά βάση έργο εθελοντών. Έχει 220.000 λήμματα, και περισσότερες από 40 εκατομμύρια θεάσεις στις σελίδες της κάθε μήνα.

Η αρχική και διεθνής αγγλόφωνη Wikipedia αριθμεί πλέον περίπου 7 εκατομμύρια λήμματα και οι χρήστες της είναι από όλο τον κόσμο. Όποιος θέλει, μπορεί να προσφέρει τις γνώσεις του στο εγχείρημα, που όταν ξεκίνησε κανείς δεν πίστευε την τεράστια διάδοση και αποδοχή του από τόσους πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή άλλων χαρακτηριστικών (φύλλο, επάγγελμα, δραστηριότητες κλπ).

Επίσης το Βικιλεξικό έχει αναπτυχθεί ραγδαία με περισσότερα από 1.000.000 λήμματα, προσφέροντας κείμενα, άρθρα και πληροφορίες σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων ευρείας κατανάλωσης και αποδοχής.

Μετά από 20 χρόνια το περιεχόμενο της Βικιπαίδεια εξακολουθεί να διατίθεται ελεύθερα. Κάθε χρήστης του διαδικτύου μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει ή και να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, αρκεί να κάνει σαφή αναφορά  ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Βικιπαίδεια.