Ο δήμος Πύλου – Νέστορος καλεί πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να δουλέψουν ως εργάτες γης (vid)

Με έγγραφό του ο δήμος Πύλου-Νέστορος προτείνει ως «πράξη αλληλεγγύης» στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να πάνε στη Μεσσηνία ως εποχικοί εργάτες γης.

Η κίνηση του δήμου Πύλου-Νέστορος που με επίσημο έγγραφο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μεταβούν στη Μεσσηνία για να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες γης ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου, προκαλεί αντιδράσεις.

Η απεύθυνση αυτή, που χαρακτηρίζεται από τον Δήμο Πύλου ως κίνηση αλληλεγγύης, έρχεται την ώρα που οι πληγέντες θρηνούν ανθρώπινες ζωές ενώ προσπαθούν να σταθούν όρθιοι την επόμενη μέρα και ζητούν από το κράτος ουσιαστική βοήθεια ώστε να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους.

Στο έγγραφο του δήμου Πύλου αναφέρεται μάλιστα πως για όσους πάνε να εργαστούν στο μάζεμα ελιών, είναι πιθανόν – όχι σίγουρο – να τους διατεθεί δωρεάν διαμονή και σίτιση!

Ο αντιδήμαρχος, Κανάκης Ηλίας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό για το θέμα υπερασπίστηκε την κίνηση αυτή με το επιχείρημα ότι παρέχεται αυτή η «βοήθεια» ώστε οι πληγέντες να μη φύγουν στο εξωτερικό, όπως άλλοι εργάτες γης που τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας απευθύνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος μέσω του αντιδημάρχου του Ηλία Κανάκη. Το κάλεσμα αφορά πολίτες πλημμυροπαθείς από 18 Δήμους της Θεσσαλίας που επιθυμούν να μετοικήσουν προσωρινά στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και να εργαστούν ως εργάτες γης στην περιοχή εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου. Στην ανακοίνωση-κάλεσμα, αναφέρονται τα ακόλουθα: Οι αντιδράσεις είναι έντονες ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να καλύψει τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια με τουλάχιστον άκομψες προτάσεις σε ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά.