Οριστικά με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός – Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός AKTOR – Πότε είναι το πρώτα παιχνίδια

Η κανονική περίοδος της EuroLeague ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/4) και οι φίλοι του μπάσκετ μετρούν πλέον αντίστροφα για την postseason. Αυτή θα ξεκινήσει με το νεοσύστατο Play-In, από το οποίο θα προκύψουν οι αντίπαλοι της Ρεάλ Μαδρίτης και του Παναθηναϊκού και θα συνεχιστεί με τα playoffs που θα αναδείξουν τους τέσσερις φιναλίστ της σεζόν.

Το πρώτο σκέλος του Play-In (7-8 και 9-10) θα γίνει στις 16 Απριλίου και από αυτό θα μάθουμε την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, ενώ το δεύτερο σκέλος (ηττημένος 7-8 με νικητή 9-10) θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου. Τα playoffs θα είναι ως συνήθως best-of-five σειρές, θα ξεκινήσουν στις 23 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 8 Μαΐου. Το Final Four θα γίνει 24-26 Μαΐου.

«Κλείδωσε» ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δρόμο για το Final-4 της EuroLeague .

Από το αποτέλεσμα των «ερυθρόλευκων» στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε θα κρινόταν αν θ’ αντιμετώπιζαν την Μπαρτσελόνα ή τη Μονακό.

Μετά τη νίκη που πήραν λοιπόν επί της τουρκικής ομάδας (84-81 στην παράταση), σφράγισαν την κατάκτηση της 5ης θέσης, με ρεκόρ 22-12.

Κάτι που σημαίνει ότι θα διασταυρωθούν με τους Καταλανούς (οι οποίοι τερμάτισαν στην τέταρτη θέση) και θα πρέπει να προσπεράσουν το δικό τους εμπόδιο με μειονέκτημα έδρας στον δρόμο για το Βερολίνο.

Όσο για το ενδεχόμενο να συναντηθεί ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, είναι εφικτό μονάχα αν φτάσουν και οι δυο ως το τέλος του δρόμου, δηλαδή στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα ζευγάρια των playoffs και των playins της Euroleague:

Η κανονική διάρκειας της EuroLeague  έφτασε στο τέλος της, με τα ζευγάρια των playoffs και των playins να γίνονται γνωστά.

Στη νέα διαδικασία του θεσμού, η 7η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει την 8η Μπασκόνια και ο νικητής τον Παναθηναϊκό AKTOR, με τον ηττημένο να παίζει με Εφές Αναντολού (9η) ή Βίρτους Μπολόνια (10η), για μία θέση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα είναι τα ζευγάρια Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός και Μονακό-Φενέρμπαχτσε.

  • 1. Ρεάλ Μαδρίτης – 8. Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Εφές ή Βίρτους
  • 2. Παναθηναϊκός ACTOR – 7. Μακάμπι ή Μπασκόνια
  • 3. Μονακό – 6. Φενέρμπαχτσε
  • 4. Μπαρτσελόνα – 5. Ολυμπιακός
  • 7. Μακάμπι Τελ Αβίβ – 8. Μπασκόνια
  • 9. Αναντολού Εφές – 10. Βίρτους Μπολόνια

Ο νικητής του 7-8 θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Ο ηττημένος θα υποδεχθεί τον νικητή του Αναντολού – Βίρτους Μπολόνια ή Μπασκόνια και ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι διασταυρώσεις στο Final Four
  • 1. Ρεάλ ή Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Εφές ή Βίρτους – 4. Μπαρτσελόνα ή Ολυμπιακός
  • 2. Παναθηναϊκός ACTOR ή Μακάμπι ή Μπασκόνια – 3. Μονακό ή Φενέρμπαχτσε