Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ και επίσημα ο νέος coach στον ερυθρόλευκο πάγκο (vid)

Προπονητής του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι ο Μίτσελ, με τους ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν την πρόσληψή του ως ο αντικαταστάτης του Κάρλος Κορμπεράν.

Ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα τον αντικαταστάτη του Κάρλος Κορμπεράν. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη (21/09) την πρόσληψη του Μίτσελ στον πάγκο των Πειραιωτών με τον 59χρονο Ισπανό προπονητή να επιστρέφει στο λιμάνι έπειτα από επτά χρόνια.

Η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Ισπανό έρχεται μάλιστα δύο ώρες πριν από την παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επιστροφή του Ισπανού προπονητή Μίτσελ. Ο 59χρονος, γεννημένος στις 23 Μαρτίου 1963, επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τον οποίο έγραψε σελίδες δόξας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο άλλοτε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας καθοδήγησε τον Ολυμπιακό για μια χρυσή διετία (4/2/15 – 6/1/15), κατά την οποία σε 91 παιχνίδια είχε απολογισμό 65 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και 15 ήττες.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2012-2013, 2013-2014) και ένα κύπελλο (2012-2013), ενώ οδήγησε την ομάδα σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες νίκες της στην Ευρώπη απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μπενφίκα και η Άντερλεχτ.

Με τον Μίτσελ στα ηνία οι πρωταθλητές έφτασαν στους “16” του Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και ακολούθησαν τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, στα οποία εργάστηκε τόσο ως διευθυντής όσο και ως προπονητής της Castilla.

Το 2009 ανέλαβε τη Χετάφε, εν συνεχεία τη Σεβίλλη και μετά τον Ολυμπιακό. Μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα δούλεψε στη Μαρσέιγ, στη Μάλαγα, στην Πούμας (Μεξικό) και ξανά στη Χετάφε”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Μίτσελ βρίσκεται στην Αθήνα από την Τρίτη (20/9) όπου το βράδυ είχε συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έπεσαν οι υπογραφές και υπήρξε μία διεξοδικότερη ανάλυση του αγωνιστικού πλάνου.

Στην πρώτη του θητεία έμεινε στον πάγκο του Ολυμπιακού για 90 παιχνίδια, από τον Φλεβάρη του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Με τους ερυθρόλευκους πανηγύρισε την κατάκτηση ενός νταμπλ (2012/13) και ενός πρωταθλήματος τη σεζόν 2013/14.

Επί των ημερών του ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαίες νίκες στο Champions League, ενώ προκρίθηκε για τελευταία φορά στους “16” της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.