Παναθηναϊκός: Κλείνει το deal με Πονίτκα στους στόχους και ο Μπρούνο Καμπόκλο (vid)

Ο Παναθηναϊκός πλησιάζει στην απόκτηση του Ματέους Πονίτκα. Θα πληρώσουν buy out στη Ρέτζιο Εμίλια οι «πράσινοι».

Στον Παναθηναϊκό επικρατεί έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες καθώς εξετάζουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις προκειμένου να κάνουν το ρόστερ ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

Εκείνος που έχει βρεθεί στην κορυφή της λίστας δεν είναι άλλος από τον Ματέους Πονίτκα, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρόσφατο Eurobasket με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας.

Μάλιστα έγινε και ο 4ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης (μετά τους Κροάτες Βράνκοβιτς, Κούκοτς και τον Ρουμάνο Μαντάκε) που κατάφερε να σημειώσει «triple double» έχοντας 26 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη πρόκριση της ομάδας του απέναντι στη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Στα εννέα ματς του Eurobasket είχε κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.8 λάθη ανά 27.1 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 51% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα και 75% στις βολές.

Μάλιστα, οι κινήσεις αναμένεται να είναι αστραπιαίες και ο Πονίτκα θα ενταχθεί άμεσα στην προετοιμασία της ομάδας, ενόψει της εκκίνησης της νέας σεζόν.

Τι γίνεται με τους ξένους παίκτες

Η προσθήκη του Πονίτκα θα αυξήσει τους ξένους παίκτες του Παναθηναϊκού σε επτά. Την ίδια στιγμή, αναζητούν ακόμα έναν ξένο ψηλό που θα μεγαλώσει τον αριθμό σε οκτώ!

Αυτή τη στιγμή, οι «πράσινοι» δεν έχουν στα πλάνα τους να μειώσουν τον αριθμό των ξένων, μολονότι αυτό το ενδεχόμενο αναμένεται να εξεταστεί στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός περιμένει τις εξελίξεις για την περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο στους παίκτες που κόβονται από το NBA, με τον Βραζιλιάνο φόργουορντ Μπρούνο Καμπόκλο να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους.

Ο Καμπόκλο δε θα αγωνιστεί στους Σέλτικς ο νοτιοαμερικάνος φόργουορντ αφού όπως μεταφέρεται από τα Μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μείνει ελεύθερος από τη Βοστώνη.

Ο Καμπόκλο κέρδισε μέσω των εμφανίσεών του στο Summer League με τη Γιούτα μία ακόμα ευκαιρία να βρεθεί στο ΝΒΑ, όμως οι Κέλτες που τον υπέγραψαν, δεν πείστηκαν πως μπορεί να τους βοηθήσει και έτσι θα τερματίσουν τη συνεργασία τους, σύμφωνα με τον Σαμς Τσαράνια.

Ο 26χρονος πέρασε την περσινή του σεζόν στη Σάο Πάολο, ομάδα της πατρίδας του, ενώ συνολικά μετράει 105 παιχνίδια στον μαγικό κόσμο του NBA, με τις φανέλες των ΡάπτορςΓκρίζλιςΡόκετς και Κινγκς!

Η… σφήνα της Εφές

Το πρωί της Τετάρτης (21/9) προέκυψε και το ενδιαφέρον της Αναντολού Εφές, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα.

Η«restodelcarlino» ανέφερε πως μετά τη Βίρτους και την Μπασκόνια που είχαν ενδιαφερθεί πριν από μέρες για τον Πονίτκα, πλέον οι Εφές και ο Παναθηναϊκός είναι οι ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο, με τις επόμενες ώρες να είναι κρίσιμες για το μέλλον του παίκτη.

Με τους «πράσινους» να… κερδίζουν την τουρκική ομάδα για την απόκτηση του Πολωνού, ο οποίος κατέγραψε το μοναδικό triple double στο EuroBasket 2022.

@Photo credits: FIBA