Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-1: Πάρτι Θρύλου και Μαρσέλο τον στέλνουν στους “8”του Κυπέλλου (vid)

Με δύο γκολάρες του Μαρσέλο και άλλα δύο από τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε με 4-1 τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Με σόου του σπουδαίου Μαρσέλο, ο οποίος πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (50’, 65’), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρομήτου με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός στο αποψινό ματς, στο 50’ με γκολάρα έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πειραιά και στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τους πρωταθλητές.

Το σκορ άνοιξε στο 7’ ο Μπιέλ, ενώ το 3-1 είχε κάνει ο Ελ Αραμπί στο 64’. Η ομάδα του Περιστερίου είχε ισοφαρίσει πρόσκαιρα στο 11’ σε 1-1 με τον Κιάρτανσον.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Μαρσέλο, με τον Λατινοαμερικάνο αστέρα να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο. Ένα αποτέλεσμα, που δίνει ουσιαστικά από απόψε την πρόκριση στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, η οποία στον επαναληπτικό του Περιστερίου (σ.σ δεν έχει οριστεί ακόμα) θα έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

Ο Λατινοαμερικάνος και οι συμπαίκτες του πλέον αφήνουν πίσω τους το ματς με τον Ατρόμητο και στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (21/12, 20:00), για την 14η αγωνιστική της Super League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Ρέτσο, Ντόι και Μαρσέλο στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Κασάμι και Αγκιμπού Καμαρά ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής για τους Πειραιώτες, με τους Μπιέλ και Φορτούνη στα δύο άκρα και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κρις Κόλμαν από την άλλη, πάρεταξε τον Ατρόμητο με την εξής 11άδα: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαϊας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονθάλεθ, Κούεν, Φριτζόνσον, Ροτάριου, Κιάρτανσον και Ρομπάιγ.

Άνοιξε το σκορ ο Μπιέλ, απάντησε ο Κιάρτανσον

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και απείλησε μόλις στο δεύτερο λεπτό, με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανδρέα Γιαννιώτη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος απάντησε στην ευκαιρία του Φορτούνη με τον Ρομπάιγ. Ο άσος των φιλοξενούμενων, μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 7’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Εμβιλά έδωσε στον Ισπανό, αυτός ελίχθηκε και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 1-0.

Η απάντηση του Ατρομήτου, όμως, ήταν άμεση, με τους παίκτες του Κρις Κόλμαν να ισοφαρίζουν στο 11’ με κεφαλιά του Κιάρτανσον, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομπάιγ.

Ευκαιρίες με Μπακαμπού

Μετά την ισοφάριση του Ατρομήτου οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βρουν το γκολ που θα τους έδινε ξανά το προβάδισμα. Στο 21’ ο Κώστας Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Γιαν Εμβιλά προωθήθηκε για το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ατρόμητος απείλησε με τον Ρομπάιγ. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε με το αριστερό πόδι.

Στο 34’ και στο 42’ οι Πειραιώτες είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Στην πρώτη περίπτωση ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στη δεύτερη ο Βρουσάι σέντραρε από δεξιά, ο επιθετικός των Πειραιωτών πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε και πάλι την μπάλα άουτ.

Στο 45+2’ ο Ατρόμητος βγήκε στην κόντρα με τον Ρομπάιγ, ο Γάλλος σούταρε απέναντι από τον Τζολάκη, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε, ενώ στο 45+5’ ο Γιαννιώτης μπλόκαρε την μπάλα, μετά από κεφαλιά του Φορτούνη, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στο «Γ. Καραϊσκάκης» να δείχνει 1-1.

Γκολάρα από τον Μαρσέλο!

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να παίρνει τη θέση του Αγκιμπού Καμαρά.

Στο 50’ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-1, με γκολάρα του Μαρσέλο! Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου και με σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Γιαννιώτη, γνωρίζοντας την αποθέωση και δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Σαμασέκου να παίρνουν τις θέσεις των Μπακαμπού και Κασάμι αντίστοιχα.

Ελ Αραμπί, Μαρσέλο και 4-1!

Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Ελ Αραμπί έκανε το 3-1 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Φορτούνης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε, ο Μαροκινός επιθετικός μπήκε στη φάση και με σουτ «εκτέλεσε» τον Γιαννιώτη.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ολυμπιακός έκανε το 4-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μαρσέλο (65’). Ο Βραζιλιάνος μπακ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ και γνωρίζοντας και πάλι την αποθέωση από τον κόσμο του πειραϊκού συλλόγου.

Νέες αλλαγές

Στο 69’ ο Μίτσελ έβγαλε τον Μαρσέλο, με τον κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης» να αποθεώνει τον Βραζιλιάνο και τον Ρέαμπτσιουκ να παίρνει τη θέση του, ενώ στο 70’ μπήκε στο ματς και ο Χάμες Ροντρίγκες, αντικαθιστώντας τον Κώστα Φορτούνη.

Μετα τα δύο «κολλητά» γκολ του Ολυμπιακού ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τον Ατρόμητο στο 82’ να απειλεί με τον Ντε Μποκ. Ο Βέλγος προωθήθηκε για το κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του Περιστερίου, αλλά η κεφαλιά που έκανε έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 4-1 και να βρίσκεται πλέον με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Ντόι, Ρέτσος, Μαρσέλο (69’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (61’ Σαμασέκου), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (71’ Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ, Μπακαμπού (60’ Ελ Αραμπί).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Κουέν, Φρίντζονσον, Ροτάριου, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

Τα highlights του παιχνιδιού: