Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0: Mε το ένα πόδι στους «8» του Κυπέλλου το τριφύλλι (vid)

Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο Παναθηναϊκός. Νέα νίκη, με σούπερ μπάλα στο β´ μέρος και 3-0 τον Βόλο με σλοβενική υπογραφή: Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς οι γκολάρες-μισή πρόκριση στους 8, όπου περιμένει ο ΠΑΟΚ.

Με το… 1,5 πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 3-0 στη Λεωφόρο του Βόλου. Οι τρεις Σλοβένοι, Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς «καθάρισαν» για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, την οποία φρόντισε να κρατήσει νωρίτερα με 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο ο Μανούχος… ακυρώνοντας πιθανή αποβολή του Μάγκνουσον.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ανεπηρεάστος από τη διακοπή λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του κέρδισε το Βόλο με 3-0 στη Λεωφόρο με τους τρεις Σλοβένους του, Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς να βρίσκουν δίχτυα στο πρώτο ματς της φάσης των “16” για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet και έκανε εύκολο το έργο του ενόψει της ρεβάνς το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και της πρόκρισης στους “8” όπου θα βρει πιθανότατα απέναντι του τον ΠΑΟΚ που έχει κερδίσει την Καλαμάτα με 2-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα δυνατά στην αναμέτρηση και έδειχνε πως η διακοπή δεν τον επηρέασε καθόλου. Με το ίδιο στυλ, με τη μπάλα κάτω, με πλαγιοκοπήσεις κυρίως από τα δεξιά και εκφραστή τον Παλάσιος άρχισε να πατάει στην περιοχή του Κότνικ και να ψάχνει το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με σκοπό να παίξουν μπάλα, όπως άλλωστε κάνουν σε όλα τα παιχνίδια τους έως τώρα, και δεν κλείστηκαν στην άμυνα τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να απειλεί και τον Κότνικ να κάνει τη μια επέμβαση μετά την άλλη. Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στο 21′ όταν ο Κώτσιρας βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ του Βόλου να αποκρούει τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, στην εκτέλεση κόρνερ, ο Βέρμπιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Σλοβένο γκολκίπερ να διώχνει εκ νέου.

Στο 24′ έγινε μια φάση που σήκωσε φωνές από πλευράς Βόλου και επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία όταν ο Διαμαντόπουλος έδειξε κίτρινη στον Μάγκνουσον για φάουλ στον Οζέγκοβιτς αλλά την πήρε πίσω μέσω VAR καθώς έδωσε νωρίτερα στην ίδια φάση φάουλ πάνω στον Παλάσιος. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έβγαλαν και ανακοίνωση.

Ο Βόλος από την πλευρά του απείλησε για πρώτη φορά στο 33′ όταν ο Άλχο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, δέχτηκε την πάσα από εκτέλεση φάουλ, γύρισε έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Λοντίγκιν.

Οι πράσινοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 42′ όταν ο Μπερνάρ βγήκε στα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Παλάσιος που από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με τον Κότνικ να απομακρύνει δύσκολα.

Ο Παναθηναϊκός που πίεζε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου κατάφερε να βρει δίχτυα όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπερνάρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Σπόραρ με προβολή από κοντά άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

Το τριφύλλι βρήκε ένα γκολ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και αυτό έπαιξε το ρόλο του και στο δεύτερο 45λεπτο και τον τρόπο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός να βρει δύο τέρματα ακόμα και να “κλειδώσει” τη νίκη και φυσικά να βάλει βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ο Βόλος μπορεί να ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο 45λεπτο με τον Νοκέρτ να βρίσκεται σε θέση βολής, έκανε το σουτ αλλά ο Λοντίγκιν έδειξε γιατί ψηφίστηκε ως ο καλύτερος γκολκίπερ πέρυσι, έκοψε τη μπάλα και εν συνεχεία ο Χουάνκαρ με τη δεύτερη απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι πράσινοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα έξω από την περιοχή ο Κώτσιρας έδωσε στον Τσέριν και αυτός με ένα ωραίο πλασέ νίκησε τον Κότνικ για το 2-0 του τριφυλλιού.

IN TIME SPORTS

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι πράσινοι βρήκαν και τρίτο γκολ με τον έτερο Σλοβένο της παρέας, τον Βέρμπιτς. Η άμυνα του Βόλου προσπάθησε να απομακρύνει, δεν τα κατάφερε και ο Βέρμπιτς με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κότνικ.

Το 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς να δώσει κάποιες ανάσες στους παίκτες του και έβγαλε από την αναμέτρηση τους Πέρεθ και Σπόραρ για να βάλει στη θέση τους Κουρμπέλη και Ιωαννίδη. Ενώ τρία λεπτά αργότερα αποχώρησε και ο Βέρπιτς που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις για να περάσει στο ματς ο Σαβιέρ ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του μετά από δύο χρόνια.

Σε αλλαγές προχώρησε και η ομάδα του Βόλου με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει και να έχουμε ελάχιστες φάσεις από εκείνο το σημείο και μετά. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στο 83′ της αναμέτρησης ο Ιωαννίδης βγήκε από τα δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κότνικ να διώχνει με το πόδι του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84′ Σάντσες), Πέρεθ (65′ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (84′ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69′ Σαβιέρ), Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιελής, Πίρινεν, Ουές (72′ Τάχατος), Μπαριέντος (73′ Μεταξάς), Νοκέρτ (66′ Φερνάντες), Μεθκίδα (66′ Ματίγια), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (80′ Κούτσιας).

Τα highlights του παιχνιδιού: