Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο (vid) – Αποτελέσματα & βαθμολογία

Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη έληξε ισόπαλο, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει στο +8 από την ΑΕΚ και στο +12 από τον Ολυμπιακό – Ακυρώθηκε γκολ του Χάμες.

Νικητής… ο Παναθηναϊκός. Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό  και την ΑΕΚ, για την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League, με τους πράσινους, που κέρδισαν νωρίτερα τον Ατρόμητο με 2-0, να ξεφεύγουν στο +8 από την Ένωση και στο +12 από τους ερυθρόλευκους.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να μην έπιασαν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, ωστόσο είχαν επίσης τις στιγμές τους για να σκοράρουν, καθώς ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, ακυρώθηκε και γκολ του Χάμες.

Χαμένοι και οι δύο στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης», με τους Κιτρινόμαυρους και τους Πειραιώτες να βλέπουν τον Παναθηναϊκό να ανοίγει τη διαφορά. Ένα ντέρμπι το οποίο είχε πολλές φάσεις, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει στο 58’ με τον Χάμες Ροντρίγκες, αλλά το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ του Γιώργου Μασούρα στην αρχή της φάσης.

Ενα ντέρμπι στο οποίο θα μπορούσε να είχε αποβληθεί ο Νορντίν Αμραμπατ, ο οποίος δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 40’ και στο πρώτο 15άλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου (47’, 60’) έκανε δύο μαρκαρίσματα για δεύτερη κάρτα σε Ρέαμπτσιουκ και Ιν-Μπεόμ αντίστοιχα.

Με το 0-0 στο φαληρικό γήπεδο, ο Ολυμπιακός κλείνει τον πρώτο γύρο έχοντας 25 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση, με την ΑΕΚ να είναι στη δεύτερη θέση με 29 πόντους.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Χάμες και Μπιέλ πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Ματίας Αλμέιδα από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην άμυνα. Οι Γιόνσον και Πινέδα ήταν στα χαφ, με τον Άμραμπατ στα δεξιά της επίθεσης, τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Καλός ρυθμός και φάσεις

Το πρώτο 10άλεπτο στην αναμέτρηση κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, αλλά με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Στο 12’ ο Αμραμπατ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Παπασταθόπουλο, όμως, να απομακρύνει την τελευταία στιγμή. Μετά το λάθος του Αβιλα, ο Γκατσίνοβιτς έκανε την κάθετη πάσα στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός πρόλαβε τον Πασχαλάκη, πλάσαρε, αλλά ο Παπασταθόπουλος έτρεξε γρήγορα και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, κρατώντας το μηδέν. Στο 19’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ που έκανε ο Ρότα από το ύψος της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιν-Μπεόμ έκανε ωραία μπαλιά στον Μπακαμπού, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, αλλά το ριπλέι έδειξε ότι ο επιθετικός του Ολυμπιακού καλυπτόταν.

Στο 26’ ο Χάμες Ροντρίγκες βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της ΑΕΚ και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πασχαλάκης βγήκε ταχύτατα από την εστία του και πρόλαβε τον Λιβάι Γκασία, πριν ο επιθετικός της ΑΕΚ «τσιμπήσει» την μπάλα και βγει σε κενό τέρμα. Από το 30’ έως το 37’ η Ενωση είχε τρεις τελικές. Δύο με τον Λιβάι Γκαρσία και μία με τον Αμραμπατ. Τα σουτ του Γκαρσία (30’, 37’) από πλάγια θέση, όμως, έφυγαν άουτ, ενώ στο 33’ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το αντίστοιχο του Μαροκινού. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 0-0.

Χωρίς αλλαγές

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει καλύτερα και να έχει δύο τελικές στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης.

Στο 49’ ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπακαμπού έστρωσε στον Εμβιλά, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ακυρώθηκε γκολ του Χάμες

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν τα κενά στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Στο 58’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χάμες Ροντρίγκες, μετά την κεφαλιά πάσα του Γιώργου Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελληνα μεσοεπιθετικού στην αρχή της φάσης.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Αμραμπατ, ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο, πέταξε στο έδαφος τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, αλλά ο Σουηδός διαιτητής δεν του έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως ζήτησαν οι Ερυθρόλευκοι. Ο Μαροκινός είχε κάνει δυνατό μαρκάρισμα και στο 47’ πάνω στον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό

Ένα λεπτό αργότερα ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στο ματς τον Γκάρι Ροντρίγκες αντί του Γιώργου Μασούρα, με την ΑΕΚ να απειλεί στο 67’ με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 74’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης τους είπε «όχι». Μετά από σέντρα του Ιν-Μπεόμ από δεξιά, ο Μπακαμπού έκανε την κεφαλιά – πάσα στον Παπασταθόπουλο, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες σταμάτησε πάνω στον Βίντα. Στο 82’ ο Μίτσελ έβαλε στο ματς τους Βρουσάι και Ελ Αραμπί αντί των Μπιέλ και Μπακαμπού αντίστοιχα, ενώ ο Αλμέιδα απάντησε με τον Μάνταλο αντί του Πινέδα.

Μετά τις αλλαγές, η ΑΕΚ είχε δύο τελικές με τους Μουκουντί και Φαν Βέερτ, ο οποίος είχε μπει στο 75’ αντί του Αμραμπατ. Στην πρώτη περίπτωση (85’) ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε μετά την κεφαλιά του Αφρικανού αμυντικού, ενώ στη δεύτερη (88’) η κεφαλιά του Ολλανδού επιθετικού έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 89’ ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Φορτούνη και Αγκιμπού αντί των Χάμες Ροντρίγκες και Αβιλα, με τον διαιτητή να δείχνει εννιά λεπτά καθυστερήσεις. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 0-0 και τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει στο +8 από την ΑΕΚ και στο +!2 από τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα (Α. Καμαρά), Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ινμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Μασούρας (60΄ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (82΄ Βρουσάι), Χάμες Ροντρίγκες (89΄ Φορτούνης), Μπακαμπού (82΄ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Άμραμπατ (75΄ Φαν Βεερτ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (82΄ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Τα highlights του παιχνιδιού:

Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα θα σταματήσει για ένα μήνα καθώς ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και θα επανεκκινήσει στις 21/12.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής: 

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-4
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0
Λαμία – Παναιτωλικός 1-3
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0
ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0

Δευτέρα 14/10/2022

Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός 14/11
ΟΦΗ – Λεβαδειακός 14/11