Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδας: Καλαμάτα- ΠΑΟΚ το ζευγάρι για τους “16”! – Όλα τα ζευγάρια

Με τη βοήθεια του Αντώνη Νικοπολίδη διεξήχθη η φετινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην έκτη φάση ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός τον Βόλο, η ΑΕΚ την Κηφισιά και ο ΠΑΟΚ την Καλαμάτα.

Στην κλήρωση των «16» δεν υπήρξε ντέρμπι, αφού οι Big-5 έπεσαν οι τρεις με ομάδες της Superleague και οι δύο με ομάδες από την δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός με τον Βόλο και ο Άρης με τον Λεβαδειακό ενώ οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έπεσαν με Κηφισιά και Καλαμάτα αντίστοιχα.

Η Καλαμάτα και ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πρώτη φορά θα κοντραριστούν για μια πρόκριση. Τον Σεπτέμβρη του 1990 είχαν παίξει ένα αγώνα σε όμιλο Κυπέλλου (Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 1-2), ο οποίος δεν έκρινε τίποτε. Τέλος, η Λαμία με την Καλλιθέα θα διεκδικήσουν θέση στην οκτάδα, έχοντας να παίξουν αντίπαλοι από τον Οκτώβριο του 2017.

Ολυμπιακός και Ατρόμητος πριν από 10 χρόνια είχαν βρεθεί και σε τελικό, το 2012, και ο πρώτος χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει. Όχι πάντα εύκολα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί και στις έξι φορές που έχει αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ενώ έχει νικήσει και σε ένα παιχνίδι ομίλου πριν από 30 χρόνια. Η πρώτη τους φορά ήταν στο πρώτο Κύπελλο Ελλάδας, το Σεπτέμβριο του 1931! Και η τελευταία στα προημιτελικά του 2017.

Τα πρώτα ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδος για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με τον Άρη, σε περίπτωση που προκριθούν πάντα από την 6η φάση οι τέσσερις μεγάλοι.

Ο Παναθηναϊκός και ο Βόλος βρέθηκαν και πέρσι αντίπαλοι στην ίδια φάση του Κυπέλλου, μόνο που τότε έπαιξαν Δεκέμβρη. Ο Παναθηναϊκός στην πορεία για τον τίτλο νίκησε στη Λεωφόρο με 2-1 (25′ Μακέντα, 51′ Αλεξανδρόπουλος – 56′ Φερνάντες), ενώ στον Βόλο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0.

Μόλις τρίτη φορά θα παίξουν ο Λεβαδειακός και ο Άρης. Το 1973 ο Λεβαδειακός είχε κάνει την έκπληξη και είχε προκριθεί νικώντας 1-0, ενώ το 2003 ο Άρης προκρίθηκε νικώντας με 3-1 εντός και παίρνοντας 1-1 εκτός. Πάντως είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν αντίπαλοι στο Κύπελλο ως ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Άλλα τρία ζευγάρια φέρνουν αντιμέτωπες ομάδες της Super League με ομάδες της Super League 2. Μάλιστα η Κηφισιά με την ΑΕΚ είχαν παίξει και πέρσι στην ίδια φάση, με την ΑΕΚ να νικά 4-0 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ ήλθαν 1-1 στην Καισαριανή.

Αν στον τελικό υπάρξουν δύο ομάδες από την Αθήνα, ο τελικός θα γίνει στην Αθήνα. Αν ο τελικός γίνει με μία ομάδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τότε ο τελικός θα γίνει στον Βόλο.

Αν στον τελικό υπάρξουν δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τότε ο τελικός θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Για το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός στο εξωτερικό ακόμα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο.

Κλήρωση 6ης φάσης (Φάση των «16»):

Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου

Παναθηναϊκός – Βόλος

Λαμία – Καλλιθέα

Λεβαδειακός – Άρης

Κηφισιά – ΑΕΚ

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ

Απόλλων Παραλιμνίου – Άγιος Νικόλαος

Οι αγώνες είναι διπλοί. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 15-16 Δεκεμβρίου ενώ οι επαναληπτικοί τους στις 10-12 Ιανουαρίου.

Klirosi16

Κλήρωση 7ης φάσης (Προημιτελικά):

Καλαμάτα/ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός/Βόλος

Ολυμπιακός/Ατρόμητος – Λεβαδειακός/Άρης

Απόλλων Παραλιμνίου/ΑΟ Αγίου Νικολάου – Λαμία/Καλλιθέα

Κηφισιά/ΑΕΚ – Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου

Οι αγώνες είναι διπλοί. Οι πρώτοι θα γίνουν 17-19 Ιανουαρίου και οι δεύτεροι στις 24-26 Ιανουρίου.

klirosi8

Κλήρωση 8ης φάσης (Ημιτελικά):

Καλαμάτα/ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός/Βόλος με Απόλλων Παραλιμνίου/ΑΟ Αγίου Νικολάου – Λαμία/Καλλιθέα

Κηφισιά/ΑΕΚ – Πανσερραϊκός/Απόλλων Πόντου με Ολυμπιακός/Ατρόμητος – Λεβαδειακός/Άρης

Οι αγώνες είναι διπλοί. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 7-9 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 28 Φλεβάρη με 2 Μαρτίου.

imitelika