Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στα playoffs της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει εύκολα ή δύσκολα την νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου το βράδυ της Πέμπτης (11/4) και μία ημέρα μετά θα παρακολουθήσει χωρίς άγχος έναν αγώνα προς τη Δυτική Ευρώπη.

Το διπλό στο Μόναχο χάρισε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στον Παναθηναϊκό τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Θα είναι θαύμα να ηττηθούν οι πράσινοι στο ΟΑΚΑ από την ουραγό Άλμπα Βερολίνου στην 34η αγωνιστική, εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης (11/4) και το βράδυ της Παρασκευής (12/4) θα παρακολουθήσουν χωρίς άγχος την αναμέτρηση Βίρτους Μπολόνια – Μπασκόνια.

Από αυτό το ματς θα προκύψει η 8η ομάδα της regular season, η οποία θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την 7η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο ματς του νεοσύστατου Play-In Tournament. Ο νικητής αυτού του αγώνα (Μακάμπι – Βίρτους/Μπασκόνια) θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs με φόντο το Final Four του Βερολίνου (24-26/5). Όσο για το ακραίο σενάριο περί ελληνικού εμφυλίου; Είναι ακραίο, αλλά είναι πιθανό και πρέπει να καταγραφεί.

Με Μονακό ή Μπαρτσελόνα θα παλέψει ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague

Μία ήττα του Παναθηναϊκού στη Μπολόνια ή στο Μόναχο θα έβαζε τον Ολυμπιακό στην τετράδα της EuroLeague. Οι πράσινοι νίκησαν όμως και τη Βίρτους και τη Μπάγερν και σφιχταγκάλιασαν τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, την οποία θα πάρουν αν επικρατήσουν της Άλμπα Βερολίνου το βράδυ της Πέμπτης (11/4) στο ΟΑΚΑ.

Αν δεν υπάρξει θαύμα… θαυμάτων, ο Ολυμπιακός θα πάρει ανάλογα με το αποτέλεσμα στον εντός έδρας αγώνα του με τη Φενέρμπαχτσε (12/4) είτε τη Μπαρτσελόνα, είτε τη Μονακό.

  • Νίκη Παναθηναϊκού, νίκη Ολυμπιακού και νίκη Μονακό: Μπαρτσελόνα
  • Νίκη Μπάγερν, νίκη Παναθηναϊκού και νίκη Ολυμπιακού: Μονακό
  • Νίκη Μονακό, νίκη Παναθηναϊκού, ήττα Ολυμπιακού: Μονακό
  • Νίκη Μονακό, ήττα Παναθηναϊκού, ήττα Ολυμπιακού: Παναθηναϊκός
  • Νίκη Μπάγερν, νίκη Παναθηναϊκού, νίκη Φενέρμπαχτσε, νίκη Βιλερμπάν: Μονακό
  • Νίκη Μπάγερν, νίκη Παναθηναϊκού, ήττα Ολυμπιακού, νίκη Μπαρτσελόνα: Μπαρτσελόνα
  • Νίκη Μπάγερν, ήττα Παναθηναϊκού, ήττα Ολυμπιακού, νίκη Βιλερμπάν: Μονακό
  • Νίκη Μπάγερν, ήττα Παναθηναϊκού, ήττα Ολυμπιακού, νίκη Μπαρτσελόνα: Παναθηναϊκός