Νίκας: “Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η λύση για τις οσμές στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Καλλιρρόης”

Οριστικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει επιλυθεί το υφιστάμενο, όντως, ζήτημα των οσμών από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης, στη Μεσσηνία.

Αυτό αναφέρει, επικαλούμενος ενημέρωσή του από την εταιρεία διαχείρισης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από κατοίκους της πιο πάνω περιοχής του Δήμου Οιχαλίας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε, ειδικότερα, τα εξής:

“Πράγματι, έχουν δίκιο οι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για τις οσμές οι οποίες εκλύονται από τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Ομως, η διαχείριση βρίσκεται προς το παρόν στο μεταβατικό στάδιο και σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων από τον Δήμο Καλαμάτας που εισέρχονται στη μονάδα, δημιουργείται το πρόβλημα των οσμών.

Η εταιρεία μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τη λήψη μέτρων (μη άνοιγμα των θυρών) και οριστικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εξυπακούεται πως η μονάδα της Καλλιρρόης θα λειτουργεί όπως και η μονάδα της Παλαιόχουνης, για την οποία δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Η συγγνώμη μας είναι αυτονόητη, όπως και η συνεχής προσπάθειά μας για την οριστική αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.