Νέα αποστολή της ΟΑΚ Μεσσηνίας στον πλημμυρισμένο Βόλο

Στην πόλη του Βόλου έδρασε η τέταρτη αποστολή της ΟΑΚ Μεσσηνίας στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας και διήρκεσε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τη 1 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η ΟΑΚ ύστερα από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης (ΠΟΕΟΔΠ) και την έγκριση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, από κοινού με άλλες 6 Ε.Ο. Πολιτικής Προστασίας μετέβη στον Βόλο για αντλήσεις υδάτων.

Σε συνεργασία με την ΔΙΠΥΝ Μαγνησίας και την Π.Υ. Βόλου αντλήθηκαν δεκάδες χιλιάδες κυβικά νερού με προτεραιότητα την άντληση υδάτων από υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ, για την αποκατάσταση της ρευματοδότησης σε εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επίσης, αντλήσεις υδάτων έγιναν και από σπίτια πολιτών.

Ειδικότερα, η ΟΑΚ Μεσσηνίας συνέδραμε με: 4 Εθελοντές. 1 πυροσβεστικό όχημα Β Τύπου. 1 ειδική Β/Κ αντλία λάσπης. 1 Π/Κ αντλία. 5 H/K αντλίες. 1 γεννήτρια ρεύματος.

Και αυτή την αποστολή στη Θεσσαλία υποστήριξε ο Δήμος Καλαμάτας. Η ομάδα έδρασε σε συνεργασία με τη ΔΙΠΥΝ Μαγνησίας και την Π.Υ. Βόλου και ο Δήμος Βόλου φρόντισε για την φιλοξενία και την σίτιση των εθελοντών. Το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ δώρισε 4 Η/Κ αντλίες ακαθάρτων την ΟΑΚ Μεσσηνίας, οι οποίες συνέβαλαν στις επιχειρήσεις άντλησης από υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.