Μόνο 20 από τους 158 βουλευτές της ΝΔ στη συζήτηση για τα ”Τέμπη”

Από τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης ανέλαβε ουσιαστικά να υπερασπιστεί την κυβέρνηση στη συζήτηση για το “γαλάζιο” πόρισμα της Εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε συγκάλυψη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απών από την συζήτηση για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ. Στα κυβερνητικά έδρανα ήταν περίπου 20 από τους 158 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Το πόρισμα της κυβέρνησης  δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανένα υπουργό, ενώ η «νομιμοποίηση» του πορίσματος αυτού βασίζεται ακριβώς σε αυτή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε ότι υπήρξε συγκάλυψη από την κυβέρνηση. Υποστηρίζοντας πως εξαρχής δημιουργήθηκε επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε η έρευνα της κυβέρνηση και «στη Βουλή δεχθήκαμε την πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που την ψήφισαν όλοι πλην ΠΑΣΟΚ». Επέμεινε στην άρνηση της πλειοψηφίας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνούσε την υλοποίηση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και την σηματοδότηση λεγοντας «αφορούσαν ζητήματα δημοσίου λογιστικού για την εκτέλεση της σύμβασης 717» και όχι κατηγορίες σχετικά με ανθρωποκτονίες και παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΠΗΓΗ: news247.gr