Μουζέτι – Τσιτσιπάς 1-2: Επιβλητικός ο Στέφανος προκρίθηκε στον τελικό του Barcelona Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μεγάλη μάχη με τον Λορέντζο Μουζέτι επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-3) για να προκριθεί για τρίτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Barcelona Open.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του (μετά το 2018 και το 2021) ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Barcelona Open, αφού επικράτησε 2-1 σετ του Λορέντζο Μουζέτι (Νο20).

Τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής (23/04, 17.00) θα τον μάθει αργότερα και θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Αλκαράθ και τον Έβανς.

Από την αρχή του ο αγώνας έδειξε ότι θα έχει πολλές ανατροπές και μεγάλες συγκινήσεις. Ο Μουζέτι ήταν εκείνος που έκανε πρώτος break στο τρίτο game με τον Τσιτσιπά όμως να απαντά αμέσως με break.

Οι δυο τους κράτησαν τα σερβίς τους στα επόμενα δύο games για να αρχίσει νέος χορός break. Ο Ιταλός ξανά ήταν εκείνος που έκανε πρώτο το break με τον Τσιτσιπά να απαντά αμέσως ξανά.

Με το σκορ στο 4-4 ο Στεφ σέρβιρε και κράτησε το σερβίς του και στη έπειτα έκανε το τρίτο του break για να κλείσει το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ άρχισε με break από τον Μουζέτι με τον Ιταλό να κρατά το σερβίς του δίχως δυσκολίες μέχρι και το έκτο game. Τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break back για να φέρει το σετ στα ίσα.

Στο όγδοο game ο Στεφ είχε διπλή ευκαιρία για να φτάσει σε νέο break, αλλά ο Μουζέτι βρήκε τρόπο να κρατήσει το σερβίς του. Ο Ιταλός μπήκε δυνατά στο επόμενο game και προηγήθηκε με 0-30, όμως ο Τσιτσιπάς με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έκανε το 5-4.

Στο επόμενο game ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε εκ νέου σε break point, αλλά ο Μουζέτι κατάφερε να το σβήσει και αμέσως μετά έκανε εκείνος break. Ο Ιταλός δεν έχασε μετά την ευκαιρία του και έκλεισε το σετ με 7-5.

Το τρίτο σετ άρχισε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος με γρήγορο break και δύο κρατήματα σερβίς κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Ο Μουζέτι έδειχνε μετά την κατάκτηση του σετ να έχει ξεμείνει από ιδέες με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει σε νέο break για το 4-0.

Ο Ιταλός απάντησε αμέσως παίρνοντας πίσω το ένα break και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 4-2. Από εκεί και μετά ο Τσιτσιπάς κράτησε εύκολα το σερβίς του για να κλείσει το ματς με 6-3.

SETH WENIG / AP PHOTO
Τσιτσιπάς – Αλκαράθ σ΄ έναν σπουδαίο τελικό

Ο τελικός που περίμεναν όλοι στο Barcelona Open επιβεβαιώθηκε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρλος Αλκαράθ θα κοντραριστούν το απόγευμα της Κυριακής (23/04, 17.00).

Ο μεγάλος τελικός, όπως και όλο το υπόλοιπο τουρνουά, θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 6. Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο τενίστες με το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξη να μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Οι δυο τους είχαν βρεθεί και πέρσι αντιμέτωποι στην προημιτελική φάση με τον Αλκαράθ να παίρνει τη νίκη μετά από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς αν επικρατήσει στον τελικό θα ανέβει ξανά στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σε περίπτωση ήττας θα παραμείνει στο Νο5. Από την άλλη ό,τι και να γίνει ο Ισπανός θα παραμείνει στο Νο2 πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι δυο τους έχουν εξασφαλίσει με την παρουσία τους στον τελικό 254.825 ευρώ και όποιος καταφέρει να πάρει το τρόπαιο θα λάβει 477.795 ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί τον δέκατο τίτλο της καριέρας του και τον πρώτο σε τουρνουά ATP 500 (μετρά 0/9 σε τελικούς αντίστοιχων τουρνουά), ενώ ο Ισπανός από τη σειρά του ψάχνει τον ένατο τίτλο του.