Μετάθεση μιας ημέρας των ανακοινώσεων Πτωχού για τους Αντιπεριφερειάρχες λόγω ίωσης

Η νέα σελίδα έχει ξεκινήσει σε όλα τα επίπεδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή η πρώτη ενότητα ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των προσώπων που αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα στις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών. Η ανακοίνωση αυτή πρόκειται να γίνει αύριο από τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό στο σχήμα που έχει καταλήξει και το οποίο δεν θα έχει στοιχεία… μονιμότητας στις θέσεις.

Ο κ. Πτωχός έχει μια στόχευση, που άλλωστε την έχει σηματοδοτήσει από την πρώτη στιγμή στα λεγόμενά του, πως εκείνο το οποίο θα αλλάξει θα είναι η φιλοσοφία του σχήματος διοίκησης -είναι έτοιμο το νέο μοντέλο με το οποίο θα πορευτεί- με στόχο να επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα στην προώθηση έργων και λύσεων και η μέγιστη λειτουργικότητα των υπηρεσιών.

Έτσι η αναφορά στα πρόσωπα θα έχει να κάνει με την αξιοποίηση του συνόλου του δυναμικού του συνδυασμού του, ακόμη και προσώπων που δεν εξελέγησαν. Με την συνθήκη πως όλοι θα… δοκιμαστούν στις θέσεις ο κ. Πτωχός θα προβεί στις πρώτες ανακοινώσεις και θα ακολουθήσει, αξιολόγηση και… rotation. Στόχος είναι να υπηρετηθεί ο σχεδιασμός της Περιφέρειας με άμεσα αποτελέσματα και όχι να ικανοποιηθούν οι προσωπικές… φιλοδοξίες, οι οποίες είναι θεμιτές.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς τους αντιπεριφερειάρχες -5 χωρικούς και 11 θεματικούς- ενδυναμώνοντας κατά πολύ τον ρόλο τους και φέρνοντας έτσι μια κατάλληλη ισορροπία στη… θεσμική αναφορά τους.

Να σημειωθεί πως η ανακοίνωση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο, μεταφέρεται για αύριο μια και ο κ. Πτωχός ταλαιπωρείται από μία ίωση με υψηλό πυρετό και για αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.