Μέχρι το τέλος του μήνα- η διαδικασία της ενημέρωσης της νέας περιφερειακής Αρχής, σύσκεψη του περιφερειάρχη με τους γενικούς διευθυντές

Σύσκεψη με τους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη, με αντικείμενο την διαδικασία παράδοσης και παραλαβής από την απερχόμενη στη νέα περιφερειακή Αρχή.

Η σημερινή σύσκεψη έρχεται ως συνέχεια πρόσφατου  σχετικού εγγράφου το οποίο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε απευθύνει στους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, ως προς την διαδικασία που θα τηρηθεί -το οποίο είχε κοινοποιήσει προς τον νέο περιφερειάρχη, καθώς και τους επικεφαλής των συνδυασμών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οπως επαναβεβαιώθηκε και στην υπό τον περιφερειάρχη σημερινή σύσκεψη, από αύριο Παρασκευή 15 μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου -κατά τις εργάσιµες ηµέρες και από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι- οι γενικοί διευθυντές θα μεριμνούν για τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε ο εκλεγείς περιφερειάρχης και οι επικεφαλής των επιλαχόντων συνδυασμών, να λαμβάνουν γραπτά ή/και προφορικά, κάθε αιτούµενη πληροφορία και ενηµέρωση, κάθε στοιχείο αναφορικά µε την λειτουργία των Διευθύνσεων οι οποίες οργανικά ανήκουν στην Γενική Διεύθυνση στην οποία προΐστανται.

“Η οδηγία μου είναι να διατίθεται στη νέα περιφερειακή Αρχή και τους επικεφαλής των συνδυασμών κάθε στοιχείο που ενδεχομένως ζητήσουν. Πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία που θα τηρηθεί στον απόλυτο βαθμό τις επόμενες 15 ημέρες προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση για όλα τα ζητήματα. Στην περίπτωση δε, που υπάρξει κάτι το οποίο δεν μπορούν να καλυψουν οι γενικοί διευθυντές, είμαι και εγώ εδώ για να παράσχω τις όποιες πληροφορίες” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Υπενθυμίζεται, εξ άλλου, ότι εν όψει της διαδικασίας της ορκωμοσίας και της εγκατάστασης της Περιφερειακής Αρχής περιόδου 2024 – 2028, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα -και στο πλαίσιο συνεννόησης µε την νέα περιφερειακή Αρχή για την ρύθμιση διοικητικής και οικονομικής φύσεως θεμάτων-, υπεύθυνοι ορίστηκαν, αφ’ ενός ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και ορισμένος αναπληρωτής του περιφερειάρχη Π. Νίκα και αφ’ ετέρου η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου.