Λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού SARS CoV-2 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τη λήψη αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αποφάσισε η διοίκηση της μονάδας, μετά από σύσταση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή που ελήφθη λόγω αύξησης των κρουσμάτων και για λόγους πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού, “στις κλινικές του νοσοκομείου δεν θα επιτρέπονται συνοδοί. Θα πραγματοποιείται από τους θεράποντες ιατρούς των κλινικών ενημέρωση συγγενών, από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι. Θα προσέρχεται μόνο ένας συγγενής για κάθε ασθενή, αφού έχει διενεργήσει ράπιντ τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS Cov-2 το τελευταίο 48ωρο. Οι προσερχόμενοι για ενημέρωση θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και θα ελέγχονται αυστηρά από το προσωπικό φύλαξης. Πριν τη 1 το μεσημέρι υπάλληλος του προσωπικού φύλαξης θα έχει μεριμνήσει, ώστε να είναι κλειστές όλες οι παράπλευρες πόρτες στους ορόφους του νοσοκομείου, οι οποίες θα ελέγχονται εάν είναι κλειστές και από τους νοσηλευτές των Τμημάτων. Επιβάλλεται καθολική χρήση μάσκας απ’ όλους τους συνοδούς ασθενών στον χώρο του νοσοκομείου”.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα περιστατικά ασθενών με κορονοϊό, γρίπη και αναπνευστικές λοιμώξεις έχουν γεμίσει τις παθολογικές και την κλινική Covid, ιδιαίτερα με άτομα μεγάλης ηλικίας. Συνιστάται στους πολίτες της Μεσσηνίας να παίρνουν κάθε μέτρο προστασίας των  ηλικιωμένων και των ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα, καθώς είναι αυτοί που νοσούν σοβαρά από τον κορονοϊό και χρειάζεται να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Rapid test και στο Μέγαρο Χορού

Με πρωτοβουλία του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Γιώργου Λαφαζάνου και τη συνδρομή του δήμου, από χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Μέγαρο Χορού και πραγματοποιεί ράπιντ τεστ για τον κορονοϊό, όλες τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.30 έως τις 2 το μεσημέρι.

Χθες στο Κ.Υ. Καλαμάτας έγιναν 184 ράπιντ τεστ από τα οποία τα 50 ήταν θετικά και στο Μέγαρο Χορού 30 από τα οποία τα 5 ήταν θετικά.

Από τη διεύθυνση του Κ.Υ. συνιστάται στους ασφαλισμένους που επισκέπτονται το Κέντρο για ραντεβού με γιατρό ή εξετάσεις κι έχουν συμπτώματα κορονοϊού, πριν μπουν στον χώρο του, να προσέρχονται στην πίσω εξωτερική πλευρά που βρίσκεται το ISOBOX και γίνονται τα ράπιντ τεστ. Και αυτό για να υπάρξει προστασία και να μην σημειωθεί διασπορά του κορονοϊού σε άλλους ασφαλισμένους και στο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό.