Απύθμενο θράσος Ρομά μπήκαν σε ελαιώνα της Εκκλησίας κόβοντας τις ελιές από τη ρίζα

Τα πολλά περιστατικά των κλοπών και οι πρωτοφανείς μέθοδοι που υιοθετούνται από τον ανθρώπινο νου δεν έχουν τέλος στην πεδιάδα της Μεσσηνίας. Ωστόσο αυτή τη φορά το μέγεθος του περιστατικού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην περιοχή και από πλευράς ζημιάς την οποία υπέστη ο ελαιώνας αλλά και από το θράσος που μπορούν να επιδείξουν κάποιοι κλεπταποδόχοι απέναντι σε περιουσία που ανήκει ακόμα και στην Εκκλησία.

Μέχρι τώρα είχαμε καταγράψει περιστατικά κλεψιάς ελαιολάδου και ελαιοκάρπου με τενεκέδες, δεξαμενές που έκαναν φτερά, κλάρες που κόβονταν νύχτα με τη χρήση αθόρυβων ηλεκτρικών πριονιών, αλλά ότι θα έφθαναν στο σημείο -κυριολεκτικά- να λεηλατούσαν ολόκληρα κτήματα από ελιές, κόβοντάς τες από τη ρίζα, πρώτη φορά έπεσε στην αντίληψή μας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Αρφαρών με το κτήμα που ανήκει στην Εκκλησία, να γίνεται… φύλλο και φτερό. Τα δέντρα κομμένα από τη ρίζα και το θέαμα σοκαριστικό ενώ να ενημερώσουμε ότι στο εν λόγω κτήμα πέρυσι ραβδίστηκαν 150 δέντρα ελιές από αγνώστους με τον ιερέα να καταγγέλλει το περιστατικό στην Ασφάλεια Καλαμάτας χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια εξέλιξη για το περιστατικό.

Οι άνθρωποι που έφθασαν στο σημείο, αφού είχαν ειδοποιηθεί από περίοικους, είδαν Ρομά με το ηλεκτρικό πριόνι στο χέρι σαν… κύριοι να τεμαχίζουν τις ελιές κατακρεουργώντας τες, με πάρα πολλές από αυτές να εξαφανίζονται σε μια στιγμή.

Μόλις ο δράστης έγινε αντιληπτός εξαφανίστηκε από το σημείο ενώ άμεσα έσπευσαν εκεί οι άνθρωποι του δασαρχείου, της Εκκλησίας αλλά ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία.

Το κακό όπως μας ενημέρωσαν και στο χωριό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχει παραγίνει φέτος ξεφεύγοντας από κάθε όριο, με τις κλεψιές να αποτελούν μια καθημερινή πραγματικότητα η οποία απορρέει από την εκτόξευση της τιμής του ελαιολάδου στα 10€ το κιλό και η οποία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στο μέλλον.