Κύπελλο Ελλάδος Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης με Γκάρι (vid)

Ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 30’ εκμεταλλεύτηκε την υποδειγματική σέντρα του εορτάζοντα, Θανάση Ανδρούτσου και με υποδειγματικό τελείωμα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Άρη (1-0), στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκανε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, επικράτησαν στο Καραϊσκάκη του Άρη με 1-0 και την ερχόμενη εβδομάδα (σ.σ δεν έχει οριστεί ακόμα) θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, για να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση του θεσμού.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 30’, με τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό να τελειώνει με υποδειγματικό τρόπο την ωραία σέντρα του εορτάζοντα Θανάση Ανδρούτσου. Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με τους Ελ Αραμπί (56’), Χάμες (71’) και Μπουχαλάκη (89’, 90+2’). Ο Αρης είχε δοκάρι στο 79’ με τον Καμάτσο, ενώ στο 80’ ο Τζολάκης είπε «όχι» στον Μπράμπετς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο,  Ντόι, Ρέτσο και Βρουσάι στην τετράδα της άμυνας. Οι Σαμασέκου, Κασάμι και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα στην επίθεση, δεξιά και αριστερά από τον Ελ Αραμπί. Ο Αλαν Πάρντιου από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε την ομάδα του με 4-2-3-1, με τον Κουέστα στο τέρμα και τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού στην άμυνα. Οι Ετέμπο και Νταρίντα ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Μαντσίνι, Γκαρσία και Ιτούρμπε πίσω από τον Καμαρά.

Γκολάρα από τον Γκάρι Ροντρίγκες

Το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 5’ ο Ιτούρμπε βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε από την άλλη πλευρά.

Δίχτυα στο 19′ βρήκε ο Άρης με την κεφαλιά του Ιτούρμπε. Όμως το τέρμα του δεν μέτρησε για φάουλ παίκτη των «κίτρινων».

Στο 22’ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τον Μάριο Βρουσάι. Ο διεθνής άσος των Πειραιωτών βρήκε χώρο από αριστερά και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ. Το ματς συνεχίστηκε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς κάποια σημαντική φάση. Μέχρι το 30ο λεπτό, όταν οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 με μια γκολάρα του Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Ανδρούτσος με ωραία προσπάθεια από δεξιά, απέφυγε τους αντιπάλους του, βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του Ολυμπιακού, σέντραρε και ο Γκάρι Ροντρίγκες στο δεύτερο δοκάρι με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα! Ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Αφρικανό, με το οποίο οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο Καραϊσκάκη.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι, με τον Άρη να θέλει αλλά να μην μπορεί να φανεί απειλητικός. Στο 35’ ο Πάρντιου αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο ματς, λόγω τραυματισμού του Αμπουμπακάρ Καμαρά, με τον Αντρέ Γκρέι να παίρνει τη θέση του Αφρικανού στράικερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Κουέστα πρόλαβε τον Ελ Αραμπί, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία με Ελ Αραμπί

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πάρντιου έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Εμπακατά και Καμάτσο αντί των Οντουμπάτζο και Ματέο Γκαρσία.

Ο έμπειρος τεχνικός προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στον Ολυμπιακό. Στο 56’ μετά το σουτ του Χουάνγκ και τις κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Αρη απέκρουσε.

Στο 64’ ο Μίτσελ απάντησε με τους Χάμες και Ρέαμπτσιουκ να παίρνουν τις θέσεις των Κασάμι και Ανδρούτσου, ενώ ο Πάρντιου έριξε στο παιχνίδι τον Λουίς Παλμα αντί του Ιτούρμπε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο τεχνικός του Αρη ολοκλήρωσε τις κινήσεις του, με τον Ντουκουρέ αντί του Μαντσίνι.

Αλλαγές έκανε και ο Μίτσελ, με τους Μπακαμπού και Ροντινέι να μπαίνουν στο ματς και τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 71’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-0, με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι έξω από την μεγάλη περιοχή του Αρη, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στο 79’ και στο 80’ έφτασε δύο φορές κοντά στο 1-1, με τους Καμάτσο και Μπράμπετς. Στην πρώτη περίπτωση ο Γκρέι γύρισε από αριστερά και ο Καμάτσο έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Τζολάκη.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν.

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-0 με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι στο 79’ αντί του Βρουσάι. Μετά από σέντρα του Χάμες, ο διεθνής μέσος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 90+2’ ο Μπουχαλάκης απείλησε ξανά. Ο έμπειρος άσος έπαιξε το 1-2 με τον Μασούρα και σούταρε μέσα από την περιοχή του Αρη, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Tζολάκης, Aνδρούτσος (64΄ Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (79΄ Μπουχαλάκης), Ρέτσος, Ντόη, Μασούρας, Κασάμι (64΄ Χ. Ροντρίγκες), Xoυάνγκ, Σαμασέκου, Γ. Ροντρίγκες (69΄ Ροντινέι), Αραμπί (69΄ Μπακαμπού).

ΑΡΗΣ (Αλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46΄ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46΄ Καμάτσο), Μαντσίνι (68΄ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65΄ Πάλμα), Καμαρά (35΄ Γκρέι).

Τα highlights του αγώνα: