Κύπελλο Ελλάδος ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0:

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα στον πρώτο προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον Τόμας να ανοίγει το σκορ και τον Τάισον να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet επό του Παναθηναϊκού μετά το 2-0 της Τούμπας το οποίο ήρθε από ένα ολέθριο λάθος του Βαγιαννίδη και ένα πανέμορφο γκολ του Τάισον που συστήθηκε στο ντεμπούτο του μπροστά στους φίλους του δικεφάλου με γκολ.

Ένα τέρμα με το οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έριξε Knoch down το “τριφύλλι” και σε μια εβδομάδα μετά τη ρεβάνς στη Λεωφόρο θα γνωρίζουμε αν θα τον έχει βγάλει Knock out.

Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο καθώς οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο όπου στάθηκαν άτυχοι καθώς είχα δοκάρι ενώ το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ ο οποίος βρήκε δύο τέρματα, είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ με τον Παναθηναϊκό να απειλεί μόνο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Με αλλαγές τα αρχικά πλάνα των δύο προπονητών

Οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες τους σε σχέση με τα ματς που είχαν προηγηθεί κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα για το πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου είχε στην εστία τον Κοτάρσκι με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Αουγκούστο και Ντάντας με την τριάδα των Ζίβκοβιυς, Κωνσταντέλια και Νάρει να βρίσκονται πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Από την πλευρά του ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο τέρμα τον Λοντίγκιν με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ να είναι η τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Σέρβος χρησιμοποίησε τριάδα στα χαφ με τους Πέρεθ-Κουρμπέλη-Τσέριν. Ο Παλάσιος ξεκίνησε στο δεξί άκρο και ο Μπερνάρ στο αριστερό με τον Ιωαννίδη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Δοκάρι με τον Τσέριν ο Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είχε την υπεροχή στο πρώτο 15′ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει εν συνεχεία. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά έως το 21′ του αγώνα όπου το τριφύλλι θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αλλά οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι.

Σε ωραία επίθεση από τα δεξιά έγινε το γύρισμα του Παλάσιος προς τον Ιωαννίδη με την άμυνα του ΠΑΟΚ να διώχνει, τη μπάλα να μην απομακρύνεται και τον Τσέριν που είχε ακολουθήσει τη φάση με βολίδα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή όταν σε κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Τσέριν και πάλι, αυτός έκανε το γέμισμα προς τα δεξιά, με τον Πούγγουρα να γυρνάει τη μπάλα προς τον Κουρμπέλη ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά υπό την πίεση του Κουλιεράκη.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε και αυτός στο 35′ αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μπράντον Τόμας μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού έφυγε εκτός εστίας. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ολέθριο λάθος του Βαγιαννίδη και γκολ ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τους Μπερνάρ, Κουρμπέλη να μένουν στα αποδυτήρια και τους Βέρμπιτς, Τσόκαϊ να μπαίνουν σιτς θέσεις τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή στο δεύτερο μέρος και απείλησαν μόλις στο 47′ όταν ο Κωνσταντέλιας με τακουνάκι βρήκε τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Στο 53′ ο ΠΑΟΚ που πίεζε αρκετά από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, έβγαλε πίεση δύο παικτών πάνω στον Βαγιαννίδη, αυτός γύρισε τη μπάλα προς τον Λοντίγκιν αλλά το γύρισμα του ήταν αδύνατο με αποτέλεσμα να μπει ο Μπράντον Τόμας στη φάση, να μπει στην περιοχή και να πλασάρει τον Λοντίγκιν για να δώσει προβάδισμα στον δικέφαλο.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο 68′ του αγώνα καθώς έριξε στο ματς τους Τάισον, Ολιβέιρα και Σβμαπ αντί των Νάρεϊ, Μπράντον και Αουγκούστο με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει και δεύτερο γκολ.

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Γκολ του Τάισον στην δεύτερη επαφή του με τη μπάλα

Αυτό ήρθε στη δεύτερη επαφή του Τάισον με τη μπάλα στο 72′ του αγώνα. Ο Κωνσταντέλιας κατέβασε όμορφα τη μπάλα εκτός περιοχής υπό την πίεση του Πούγγουρα, την έδωσε στον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος φορ “τσίμπησε” τη μπάλα ανάμεσα σε Βαγιαννίδη και Σένκεφελντ για να βρει το κενό και τον Τάισον που με πλασέ με το δεξί νίκησε τον Λοντίγκιν για να γράψει το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (68′ Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (68′ Τάισον), Μπράντον (68΄Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Χουάνκαρ (81′ Καμπετσής), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (81′ Κώτσιρας), Ιωαννίδης (70′ Πούχατς).