Κύπελλο Ελλάδος ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 3-0: Μεταμόρφωση στο 2ο και αγκαλιά με την πρόκριση (vid)

Μπορεί στο πρώτο μέρος να «κόλλησε» στο μηδέν απέναντι σε έναν πολύ καλά στημένο Πανσερραϊκό στην OPAP Arena, ωστόσο στο δεύτερο μέρος η Ένωση ανεβάζοντας ρυθμό και έχοντας καθαρότερο μυαλό στην τελική τρίτη, με τα γκολ του Μάνταλου, του Λιβάι Γκαρσία και του Πινέδα έφτασε στο 3-0 που καθαρίζει ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στις Σέρρες. Το 10/10 έκανε η ΑΕΚ στις εγχώριες διοργανώσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Δερμιτζάκης

Σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, ο Αλμέιδα προχώρησε σε εννιά αλλαγές διατηρώντας στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Πινέδα, ο οποίος τοποθετήθηκε όχι στα αριστερά, αλλά στον άξονα.

Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί συνέθεταν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά, ο Φράνσον ξεκίνησε ως «εξάρι», με τον Πινέδα μπροστά του, οι Τσούμπερ και Φερνάντες ξεκίνησαν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και ο Μάνταλος έπαιζε ελαφρώς πιο πίσω από τον Φαν Βέερτ στην επίθεση. Ο Δερμιτζάκης παρέταξε τον Πανσερραϊκό με τον Γιαννίκογλου στο τέρμα, τους Πεταυράκη, Παντεκίδη, Γιανναράκη και Δεληγιαννίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Ροντρίγκεζ και Θυμιάνη στον άξονα, τους Στίνα και Μούργο στα άκρα και τον Κανίς με τον Κατσαντώνη στην επίθεση.

Η ΑΕΚ τον απόλυτο έλεγχο, αλλά με δυσκολία στην παραγωγή φάσεων

Η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό πήρε τα ηνία, ωστόσο δεν διέθετε μεγάλη ταχύτητα στην τελική τρίτη και σωστές επιλογές με αποτέλεσμα να μην φτάνει σε παραγωγή αρκετών καλών στιγμών στην εστία του Γιαννίκογλου, τη στιγμή που ο Πανσερραϊκός ήταν άψογα στημένος ανασταλτικά. Οι κιτρινόμαυροι πάταγαν εύκολα στα όρια της περιοχής των φιλοξενούμενων και εντός αυτής, αλλά χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 28′ για να δημιουργήσουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο πιο ορεξάτος παίκτης της Ένωσης, ο Πάολο Φερνάντες έπιασε το αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έπαιρνε τις περισσότερες ενέργειες μπροστά και στο 40′ με μια ωραία διαγώνια πάσα βρήκε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του τελευταίου έβγαλε σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου. Η Ένωση συνέχισε στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ πριν βγει το ημίχρονο, αλλά δεν είχε τη γρήγορη σκέψη και τη σωστή τελική πάσα για να το βρει.

«Καθάρισε» με Μάνταλο, Λιβάι και Πινέδα στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπρεπε να ανεβάσει ρυθμό και να βρει τρόπο για να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Το σουτ του Τσούμπερ στο 49′ βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιαννίκογλου, ωστόσο στο 55′ η Ένωση κατάφερε να βρει τον δρόμο για να πάρει το προβάδισμα. Ο Πινέδα από το ημικύκλιο σούταρε, ο Γιαννίκογλου ήταν πάλι σε ετοιμότητα, ωστόσο ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Ο Αλμέιδα αφού αντικατέστησε τον Φαν Βέερτ με τον Λιβάι Γκαρσία προχώρησε στη συνέχεια σε ακόμα τρεις αλλαγές με τους Γιόνσον, Αραούχο και Άμραμπατ να παίρνουν τις θέσεις των Φερνάντες, Τσούμπερ και Φράνσον. Από την πλευρά του και ο Δερμιτζάκης προχώρησε σε αλλαγές με έναν πρώην κιτρινόμαυρο τον Ανάκογλου να μπαίνει στο παιχνίδι και να εισπράττει το ζεστό χειροκρότημα. Οι αλλαγές του Αλμέιδα είχαν ως στόχο να φτάσει η ΑΕΚ και σε ένα γρήγορο δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε στο 67′.

Σ΄ έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό, δείγμα της σκληρής και ποιοτικής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα του Αλμέϊδα, ο Πινέδα πάσαρε στον Αραούχο, αυτός έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, οι Παντεκίδης και Λυμπεράκης δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Χατζισαφί έστρωσε για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πλάσαρε εύκολα από κοντά για το 2-0.

Οι κιτρινόμαυροι έψαξαν και ένα τρίτο τέρμα για να πάρουν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς με μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του Ρότα που εξ επαφής δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 80′. Τελικά ο Πινέδα στο 89′ μετά από στρώσιμο του Λιβάι πλάσαρε τον Γιαννίκογλου και έγραψε το τελικό 3-0, σκορ που τη στέλνει ουσιαστικά στα ημιτελικά.

MVP: Ο Πινέδα. Ο Μεξικανός ήταν πολύ κινητικός σε όλο το ματς και στο δεύτερο μέρος εκτός από το γκολ που σημείωσε είχε συμμετοχή και στα δύο πρώτα τέρματα. Κάνει το σουτ στο οποίο παίρνει το ριμπάουντ ο Μάνταλος και σκοράρει, ενώ από το δικό του πόδι βγαίνει η πάσα στον Αραούχο για να έρθει στη συνέχεια το τέρμα του Λιβάι.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν είχε σπιρτάδα στην τελική τρίτη και σωστές επιλογές απέναντι σε έναν καλά στημένο Πανσερραϊκό. Στο δεύτερο όμως και με τις αλλαγές που έγιναν η Ένωση ανέβασε ρυθμούς και ξεκλείδωσε την άμυνα του Πανσερραϊκού φτάνοντας σε ένα 3-0 που ουσιαστικά της σφραγίζει σε μεγάλο βαθμό και το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια (68′ Ρότα), Φράνσον (61′ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (61′ Αραούχο), Φερνάντες (61′ Γιόνσον), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56′ Λιβάι Γκαρσία)

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (61′ Λυμπεράκης), Ροντρίγκεζ (66′ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77′ Αλί Μπαμπά), Κανίς (61′ Σοφιανός), Κατσαντώνης (66′ Μπαΐροβιτς)

Τα highlights του παιχνιδιού:

Πηγή: www.gazzetta.gr