“Κεραυνοί” Νίκα κατά Σαμαρά: “Από την αρχή που έγινα Περιφερειάρχης υπέστην φοβερή πίεση από το σύστημα Σαμαρά και την ομάδα του”

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, δεν είχε εκπλήξεις. Λίγο – πολύ όλοι γνώριζαν το τι θα υποστηρίξει. Εξάλλου, το είχε δείξει και από την Καλαμάτα την περασμένη Παρασκευή.

Συνέντευξη τύπου, όπως είχε προαναγγείλει την Παρασκευή, παραχώρησε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ο Παναγιώτης Νίκας κατά την διάρκεια της οποίας ονομάτισε αρκετές φορές τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συνεργάτες, ως το “σύστημα Σαμαρά”, όπως το κατονόμασε.
“Ξαφνικά κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα, παρουσιάζοντας ως λαγό τον Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση”.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, σχολίασε ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλός του δεν ήταν οι παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η… αυλή του πρώην πρωθυπουργού.

Ανέφερε μάλιστα ότι πριν περίπου ένα χρόνο είχε επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώνοντας του ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος και προτείνοντας για την επόμενη ημέρα να επιλέγεί “ένα από τα έμπειρα και επιστημονικά καταρτισμένα πρόσωπα της ομάδας του”.

Ήξερα ότι δεν είχε τύχη η υποψηφιότητα που ανακοίνωσα την 21η Μαίου, ήξερα το τι θα γίνει, το χρίσμα δόθηκε σε νέο υποψήφιο (Δημήτρης Πτωχός), δεν θα πω κακά λόγια, παρακοιμώμενος του κ.Σαμαρά, χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε καν να έχει εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος, το ξεπερνάω και ρωτάω, γιατί γίνονται όλα αυτά;

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά, υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης, αν θέλεις να πας σε κάποια θέση, πρέπει να περάσεις από εκεί, σε όποια θέση πρέπει να έχεις την έγκριση, αν θέλεις τα ρουσφέτια σου υπάρχει ένας μηχανισμός”.

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού είπε ότι θα “η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει ουδέτερη”, ενώ διευκρίνισε ότι κάθε μέλος της ομάδας του είναι ελεύθερο να κάνει ότι νομίζει, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει μέσα και δομές της Περιφέρειας υπέρ οποιουδήποτε συνδυασμού.
Έχω πικρία κι έχω στενοχωρηθεί αλλά έχω την στήριξη του λαού.