Καλαμάτα_Μετά: «Δύο βίντεο για τα μεγάλα έργα του Τζαμουράνη και το πρόγραμμά του για ένα καλύτερο αύριο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφορεί και πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με όλα τα εμβληματικά έργα της Καλαμάτας, τα οποία έχουν την υπογραφή του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Τζαμουράνη: https://youtu.be/SVdej-b9GWA

Το βίντεο κάνει μια σύντομη αναδρομή σε εικόνες και εποχές έντονης δημιουργικότητας και ορατής ανάπτυξης της πόλης. Δημιουργεί συγκίνηση αλλά και αισιοδοξία, καθώς αποτυπώνει ότι ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές (όπως οι καταστροφικοί σεισμοί), ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε πλήρως – και μάλιστα έκανε άλματα πάνω από τα εμπόδια. Με έργα πνοής που μας χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα, όπως:

Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Κεντρική Αγορά (ΚΑΚ), Βιολογικός Καθαρισμός, Μαρίνα Καλαμάτας, Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ), Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, Ζουμπούλειο – Σχολή Χορού, Δημοτικό Ωδείο, Πανεπιστήμιο, Νέο Δημαρχείο, ανάπλαση οδού Ναυαρίνου, Μέγαρο Χορού και άλλα ακόμη… τα οποία υπογράφει ο Β. Τζαμουράνης, ως Μελετητής ή Επιβλέπων Μηχανικός και ως Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το βίντεο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την έντονη αντίθεση, ανάμεσα στις πραγματικές δυνατότητες ενός Δήμου όπως της Καλαμάτας, και στην αδράνεια που τον χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια υπό τη διοίκηση της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Όπου κυριαρχούν οι ατελείωτες καθυστερήσεις ακόμα και σε ώριμα έργα, ακόμα και στις πιο μικρές παρεμβάσεις (όπως η πλακόστρωση 200 μέτρων στην οδό Ναυαρίνου που κράτησε σχεδόν 2 χρόνια!).

Αλλά πάνω απ’ όλα κυριαρχούν σήμερα οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, για μια σειρά έργα και ρυθμίσεις που εξαγγέλθηκαν το 2019, αλλά επί 4 χρόνια ούτε καν ξεκίνησαν! Υποσχέσεις για την Καθημερινότητα – την Καθαριότητα – την Τοπική Οικονομία – την Εξυπηρέτηση του Δημότη – την Εκπαίδευση – τα ΑΜΕΑ – την Ύδρευση/Αποχέτευση – τη Φροντίδα για τα Αδέσποτα – το Φυσικό & Αστικό Περιβάλλον (π.χ. Πάρκο Νέδοντα, παραλιακό μέτωπο κ.λπ.) – τον Πολιτισμό – τον Αθλητισμό – τον Τουρισμό – τη Λογοδοσία προς τους δημότες και τη διαφάνεια. (Αναλυτικά στο: https://kalamatameta.gr/paremvaseis/eipan-den-ekanan)

Σήμερα, πολλές από αυτές τις υποσχέσεις επαναλαμβάνονται σαν να μη μεσολάβησε μια ολόκληρη τετραετία. Στη διάρκεια της οποίας επιπλέον, έμειναν βαλτωμένα χωρίς καμία εξαίρεση, όλα τα πολεοδομικά ζητήματα μιας πόλης που ήδη ασφυκτιά… από άποψη στέγης, ενοικίων, κυκλοφορίας και υποδομών!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί στα social media και το βίντεο της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ με το πρόγραμμά της για τη νέα εποχή ανάπτυξης στον Δήμο Καλαμάτας:

Περιγράφει με σύντομο και κατανοητό τρόπο τους 4 Άξονες έργων, με τους οποίους ο Βασίλης Τζαμουράνης και ο συνδυασμός του δεσμεύονται για μια νέα αναπτυξιακή περίοδο, σε ολόκληρο τον Δήμο Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ουσιαστική ενοποίηση και την ισόρροπη ανάπτυξη του μεγάλου καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας – η οποία μετά από 2 αυτοδιοικητικές μεταρρυθμίσεις δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Και πρέπει επειγόντως να επιτευχθεί, όπως τονίζει ο συνδυασμός: Ώστε τόσο η πόλη όσο και η περιφέρεια του Δήμου, να αποφύγουν τον άμεσο κίνδυνο μιας νέας οπισθοχώρησης και να βγουν μπροστά, αξιοποιώντας ενεργητικά όλα τους τα πλεονεκτήματα. «Με την εγγύηση αξιοπιστίας του Βασίλη Τζαμουράνη» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.