Δημήτρης Πτωχός: «Πρεσβεύουμε νέες ιδέες, μακριά από πολιτικές του χθες, με ένα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα, με καθαρές και εφαρμόσιμες λύσεις»

«Έχουμε ένα πάρα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα, έχουμε πολύ καθαρές και εφαρμόσιμες λύσεις, πρεσβεύουμε νέες ιδέες και μια σύγχρονη τεχνογνωσία, μακριά από πολιτικές του χθες» δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Πτωχός στην εκπομπή «Αταίριαστοι». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνομίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο τονίζοντας ότι «θέλουμε να φέρουμε ξανά την Πελοπόννησο σε αναπτυξιακή τροχιά, σε μεταρρυθμιστική τροχιά, να την κάνουμε ξανά έναν ελκυστικό τόπο για όλους μας».

Ερωτηθείς για τον μεγάλο στόχο που θέτει με την υποψηφιότητά του, ο Δημήτρης Πτωχός απάντησε ότι «το όραμά μας για την Πελοπόννησο είναι ξεκάθαρο: θέλουμε να την κάνουμε μια περιφέρεια πρότυπο σε όλους τους τομείς», τονίζοντας ότι «έχουμε ένα πάρα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα, έχουμε πολύ καθαρές και εφαρμόσιμες λύσεις, πρεσβεύουμε νέες ιδέες και μια σύγχρονη τεχνογνωσία, μακριά από πολιτικές του χθες». Όπως ανέφερε, «θέλουμε να φέρουμε ξανά την Πελοπόννησο σε αναπτυξιακή τροχιά, σε μεταρρυθμιστική τροχιά, να την κάνουμε ξανά έναν ελκυστικό τόπο για όλους μας, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην αναστροφή του δημογραφικού προβλήματος».

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, συμπλήρωσε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας, να στηρίξουμε όσους θέλουν να μείνουν εδώ, και ιδίως τα παιδιά μας να επενδύσουν τα όνειρά τους στην Πελοπόννησο». Όπως εξήγησε, «αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένους τρόπους. Πρώτα απ’ όλα ανάπτυξη, με έμφαση στους βασικούς τομείς: πρωτογενής τομέας, τουρισμός, μεταποίηση, αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματός μας». Ανέφερε, μάλιστα, ότι «η Πελοπόννησος έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα ανθρώπων που ασχολούνται με τη γη, αλλά δεν είναι τόσο πλούσια δυστυχώς. Πρέπει αυτό να αναδιαρθρωθεί και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητα και τις προοπτικές τους».

Στο ζήτημα των υποδομών ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» ήταν σαφής ότι «λείπουν πάρα πολλά έργα και σε πάρα πολλούς τομείς» και δεσμεύτηκε «να ολοκληρωθεί η οδοποιία σε όλα τα επίπεδα – αγροτική, εθνική, επαρχιακή, δημοτική. Όλα αυτά θα γίνουν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και αυτή είναι η διαφορά που θέλουμε να φέρουμε». Ερωτηθείς, δε, για το κομμάτι της διαχείρισης των σκουπιδιών, απάντησε ότι «η Πελοπόννησος βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό σημείο, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Επιπλέον, επανέλαβε την εξαγγελία «να καθιερώσουμε στην Πελοπόννησο πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο, με άμεση συνεργασία και με τους 26 Δήμους μας, αλλά και με την κεντρική Κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό και να ολοκληρώσουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα». Όπως εξήγησε, «είναι πάρα πολύ σημαντικό να παλέψουμε τη γραφειοκρατία και σε επίπεδο περιφέρειας. Οι χρόνοι δεν χάνονται μόνο από το στάδιο κατασκευής των έργων, αλλά και από την αδειοδότησή τους. Πρέπει η διαδικασία αυτή να απλοποιηθεί, να γίνει πολύ πιο φιλική και σίγουρα ψηφιακή. Είναι κάτι που βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητές μας».

Περαιτέρω, τόνισε ότι έχει ήδη κάνει ξεκάθαρη δήλωση διάψευσης σχετικά με ανυπόστατες καταγγελίες από ανθυποψήφιό του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ήθελα να μπω περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία, είναι κάτι το οποίο το αποφεύγω σε όλη την προεκλογική περίοδο. Πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό, μακριά από λαϊκισμούς, μακριά από μικροπολιτική».

Ο Δημήτρης Πτωχός διέψευσε τις φήμες για μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα παραμείνει στην Τρίπολη, στο κέντρο της Πελοποννήσου», ενώ στην επισήμανση ότι θα είναι ο δεύτερος διαδοχικός Περιφερειάρχης από τη Μεσσηνία απάντησε ότι θα είναι Περιφερειάρχης για όλες τις περιφερειακές ενότητες, υπενθυμίζοντας ότι έλκει την καταγωγή του και από την Αρκαδία και το χωριό Ελληνικό.

Τέλος, στην αναφορά των δημοσιογράφων ότι σκοπεύουν μετεκλογικά να παρακολουθούν την υλοποίηση των εξαγγελιών όσων υποψηφίων εκλεγούν, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε ότι είναι καλοδεχούμενο, καθώς «όλη αυτή η διαδικασία να είμαστε ανοιχτοί, πολυσυμμετοχικοί και διαδραστικοί είναι κάτι που το θέλουμε και εμείς, για να γινόμαστε καλύτεροι».