Καλαμάτα – Athens Kallithea 1-0: Πρώτη νίκη σε ντέρμπι με πειστική εμφάνιση (vid)

Στο φινάλε της regular season, η μάχη της ανόδου από τον Β’ Όμιλο της Super League 2 πήρε φωτιά για τα καλά. Κι όλα αυτά, χάρη στη νίκη της Καλαμάτας επί της Athens Kallithea (1-0) στην Παραλία, με χρυσό σκόρερ τον Χερόνιμο Μπαράλες στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Super League 2.
Η ομάδα της Μεσσηνίας μείωσε την απόσταση από τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ανάγκασε σε σοβαρή απώλεια βαθμών την πρωτοπόρο του νότιου ομίλου.


Ο πολύπειρος επιθετικός ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Πασσάς και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τον Μαξίμ Κοβάλ να παίρνει τον τίτλο του MVP χάρη στην τεράστια διπλή επέμβαση που έκανε στο 64ο λεπτό.


Οι δύο ομάδες είχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, όμως αυτή που το πέτυχε ήταν η Καλαμάτα χάρη στον -συνήθη ύποπτο- Χερόνιμο Μπαράλες. Ο έμπειρος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του κατόπιν αντικανονικού μαρκαρίσματος των φιλοξενούμενων στον Γιάννη Πασσά και την έβαλε σε θέση οδηγού σκοράροντας στο 38ο λεπτό.


Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αφού η Καλλιθέα δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στις ευκαιρίες που είχε, με αποκορύφωμα την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ματίγια που πέρασε λίγο δεξιά από την εστία των γηπεδούχων.


Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρωτοπόροι της βαθμολογικής κατάταξης ανέβασαν τις γραμμές τους και έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την απίθανη διπλή ευκαιρία στο 64ο λεπτό. 


Η Καλλιθέα έφτασε κυριολεκτικά μια ανάσα από την ισοφάριση δύο φορές μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με τον Κόβαλ να λέει «όχι» ισάριθμες φορές, ενώ η δεύτερη επέμβασή του ήταν ενστικτώδης και… σοκαριστική.


Η ομάδα της Μεσσηνίας υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος το υπέρ της προβάδισμα, άντεξε στην πίεση των Αθηναίων και έτσι έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα χάρη στο τελικό 1-0, μπαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα πλέι-οφ της ανόδου.


Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:
  • Χανιά – Ηλιούπολη 3-1
  • Καλαμάτα – Athens Kallithea 1-0
  • Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή 2-2
  • Αιγάλεω – Ιωνικός 1-2
  • Παναθηναϊκός Β’ – Διαγόρας 2-2
  • Γιούχτας – Τηλυκράτης 1-0
Η βαθμολογία των playoffs
  1. Athens Kallithea 24
  2. Χανιά 22
  3. Ιωνικός 18
  4. Καλαμάτα 18
  5. Ηλιούπολη 18

Στα play off της διοργάνωσης, οι βαθμοί που έχουν οι ομάδες, διαιρούνται με το δύο. Σε περίπτωση που βγαίνει δεκαδικός αριθμός (για παράδειγμα η Athens Kallithea από 47 που έχει πάει στο 23.5) τότε το μισό, είναι υπέρ της ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα της Καλλιθέας, θα μπει στα play off με 24 βαθμούς.
*Ο πρώτος ανεβαίνει στη Stoiximan Super League

Η βαθμολογία των playouts
  1. Διαγόρας 14
  2. Αιγάλεω 13
  3. Ολυμπιακός Β’ 12
  4. Γιούχτας 11
  5. Παναθηναϊκός Β’ 11
  6. Παναχαϊκή 11

*Οι τρεις τελευταίοι των playouts υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική

Η τελική βαθμολογία της regular season στον Β’ όμιλο

1. Athens Kallithea 47
2. Χανιά 44
3. Καλαμάτα 36
4. Ιωνικός 36
5. Ηλιούπολη 35
————————-
6. Διαγόρας Ρόδου 27
7. Αιγάλεω 25
8. Ολυμπιακός Β’ 23
9. Γιούχτας 22
10. Παναχαϊκή 21
11. Παναθηναϊκός Β’ 21
————————–
12. Tηλυκράτης 18

* Ο Ολυμπιακός Β’ είχε τιμωρηθεί με (-10) από την περσινή σεζόν.