Καλαμάτα 25η Μαρτίου: Λαμπρός ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου μπροστά σε πλήθος κόσμου

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες εορτάστηκαν σήμερα στην Καλαμάτα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Με λαμπρότητα η Καλαμάτα τίμησε την 202η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία, υπό θαυμάσιες καιρικές συνθήκες, να χειροκροτήσουν τη μαθητιώσα νεολαία, καθώς και τα μέλη των πολιτιστικών, των τοπικών και των κοινωφελών συλλόγων και σωματείων, που παρέλασαν τιμώντας τους Ήρωες και τον Αγώνα του ’21.

Στην επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τη μεγάλη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κ. Γιώργο Διδασκάλου, της Βουλής των Ελλήνων κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ανδρέα Τσουκαλά, του δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου, καθώς και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. .

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κάλυψε, όπως κάθε χρόνο, την εκδήλωση, δίδοντας ρυθμό στα παρελαύνοντα τμήματα.

Υπό τους ήχους εμβατηρίων, τα τμήματα Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, των οποίων πολλά μέλη ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και εκείνα των Πολιτιστικών και Τοπικών Συλλόγων με τις πολύχρωμες παραδοσιακές ενδυμασίες, πολλές από τις οποίες είναι σωστά καλλιτεχνήματα, όπως και αντιπροσωπείες κοινωφελών Σωματείων παρήλασαν τιμώντας τους Ήρωες του 1821 και αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα.

Την παρέλαση έκλεισαν ένοπλα τμήματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και των Δυνάμεων Άμυνας – Φρούρησης της 120 ΠΕΑ, με επικεφαλής τις Πολεμικές Σημαίες.

Ο Μητροπολίτης σε δήλωσή του, ανέφερε ότι: «Το απαράμιλλο μήνυμα της ημέρας ότι ο αγώνας έγινε για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία, έχει νοηματοδοτήσει διαχρονικά όλους τους αγώνες του λαού μας». Συνάμα τόνισε ότι για τις όποιες κρίσεις διανύουμε σήμερα θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στην Εκκλησία και στο Έθνος με ενότητα, ώστε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε ανάπτυξη και ευημερία, κατέληξε.