Καλαμάτα – Παναχαϊκή 1-0: Aκίνδυνη επιθετικά οι Αχαιοί διπλά κερδισμένη η “Μαύρη Θύελλα”

Την ήττα μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες γνώρισε η Παναχαϊκή στην Καλαμάτα, από την τοπική ομάδα με 1-0 για την 10η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Super League 2.

Η Καλαμάτα τίμησε με έναν ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εισερχόμενη στον αγωνιστικό χώρο παρουσία ατόμων με ειδικές ανάγκες μεταφέροντας ηχηρό το μήνυμα πως

Η μεσσηνιακή ομάδα ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της ουραγού και χωρίς νίκη ακόμη, Παναχαϊκής, με 1-0 και σε συνδυασμό με την χθεσινή ήττα της Καλλιθέας στη Ρόδο και τη σημερινή των Χανίων από τον Ολυμπιακό Β΄ (3-0), ανέβηκε στην τρίτη θέση πλησιάζοντας στο -1 από την αθηναϊκή ομάδα και στο -3 από τους πρωτοπόρους Κρήτες.

Η Μαύρη Θύελλα έφτασε τους 19 βαθμούς, πλησιάζοντας στο -1 την επόμενη αντίπαλό της Καλλιθέα και στο -3 τα Χανιά που προηγούνται με 22β.

Οι “κοκκινόμαυροι” παρότι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, δεν μπόρεσαν οι ίδιοι να απειλήσουν σε κανένα σημείο και μοιραία γνώρισαν την ήττα από μία αρκετά πιο ποιοτική ομάδα.

Η Καλαμάτα ανέλαβε από την αρχή τον έλεγχο και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 20′ ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Πασάς με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 30′ ο Μπαράλες είχε την καλύτερη ευκαιρία για την Καλαμάτα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Η Παναχαϊκή προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Καλαμάτας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμάτα απείλησε στο 51′ όταν μετά από κόρνερ ο Αρίμπας έκανε την κεφαλιά – πάσα για τον Δημόπουλο που από το β’ δοκάρι σούταρε ψηλά άουτ και τελικά άνοιξε το σκορ στο 58’. Σκόρερ ο Ακόστα που δέχτηκε την μπάλα σε καλή θέση απο τον Τάτο και πλάσαρε τον Κολοβούρη για το 1-0.

Στο 67′, ο Τάτος είχε μια καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει το σκορ, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι ενώ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις με το Ρόβα να επιχειρεί σουτ από πλάγια και την μπάλα να περνά παράλληλα με την εστία.

Η Καλαμάτα ήταν σαφώς ανώτερη, όμως νευρική στο παιχνίδι της και ασφυκτικά μπλοκαρισμένη από την ομάδα της Πάτρας, η οποία ήρθε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Απέναντι στην ουραγό της κατηγορίας, όλοι περίμεναν μια καλύτερη εμφάνιση και πιο άνετη νίκη.

Πλέον το συγκρότημα του Γιάννη Τάτση είναι και τυπικά στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς συγκάτοικο και κινδυνεύει να κλείσει τον πρώτο γύρο με το αρνητικό ρεκόρ, να μην έχει πάρει νίκη, βλέποντας τους άμεσους ανταγωνιστές του να απομακρύνονται.

Τίμησε τον Σπεντζόπουλο

Η Καλαμάτα τίμησε στο ημίχρονο του αγώνα με την Παναχαϊκή τον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σπεντζόπουλο, που φόρεσε τη φανέλα και των δυο ομάδων.

Ο Σπεντζόπουλος πέτυχε συνολικά 73 γκολ στην Α΄ Εθνική Κατηγορία: 67 με την Παναχαϊκή και 6 με την Καλαμάτα. Ήταν σπεσιαλίστας στο σκοράρισμα με το κεφάλι. Στην Α΄ Εθνική πέτυχε συνολικά 25 γκολ με κεφαλιές και είναι το όνομα του βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα της σχετικής λίστας.

ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ:

1′ Σουτ του Μπαράλες, μάζεψε εύκολα ο Κολοβούρης…

2′ Σέντρα Μασούρα, ο Αποστολόπουλος μόνος του δεν πρόλαβε να πλασάρει για το 1-0.. Αλλά έχει σηκωθεί σημαία από τον βοηθό διαιτητή..

19′ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στον Γρηγορόπουλο

20′ Φάουλ του Τάτου, σουτ του Αρίμπα ψηλά άουτ.

25′ Άστοχη σέντρα- σουτ του Βαλεριάνο η μπάλα άουτ.

31′ Σέντρα Ακόστα, κεφαλιά Μπαράλες, μεγάλη απόκρουση του Κολοβούρη σε κόρνερ!

36′ Κεφαλιά του Πασά, ο Κολοβούρης μάζεψε

37′ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στον Ντε Ολιβέιρα

39′ ΑΛΛΑΓΗ: Χριστόπουλος αντί Αλίμπε

46′ ΑΛΛΑΓΗ: Ραπόσο αντί Μόζερ

48′ Κεφαλιά Άλβες, μπλοκάρει ο Κολοβούρης.

52′ Κόρνερ του Τάουτ, κεφαλιά Αρίμπας, κόλλησε η άμυνα της Παναχαϊκής μόνος του ο Δημόπουλος έστειλε την μπάλα άουτ!

54′ Μεγάλη ευκαιρία για την Παναχαϊκή. Ο Αλιμπέ μπήκε από αριστερά έβγαλε τη σέντρα στον Πατρινό που ήταν σε κενή εστία, αλλά ο Γιαννίκογλου πρόλαβε και μπλόκαρε.

58′ ΓΚΟΟΟΛ: Ο Ακόστα με δυνατό αριστερό σουτ ανοίγει το σκορ για την Καλαμάτα! (1-0)

60′ ΑΛΛΑΓΗ: Ρόβας αντί Μπαράλες

67′ Σουτ του Τάτου, άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Κολοβούρη.

70′ ΑΛΛΑΓΕΣ: Γρηγορόπουλος και Πατρινός εκτός, μέσα οι Παραστατίδης και Ιατρούδης.

70′ Κόρνερ του Μασούρα από δεξιά κεφαλιά του Ιατρούδη, άουτ!

77′ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ: Στον Λιοφάγο

81′ ΑΛΛΑΓΕΣ: Πετράτος και Μαρτίνεζ εντός, εκτός οι Καραγιάννης

86′ ΑΛΛΑΓΗ: Μπαξεβάνος και Καραγκούνης αντί Τάτου και Δημόπουλου

ΤΕΛΙΚΟ 1-0

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Χάβος): Γιαννίκογλου, Μόζερ (46′ Ραπόσο), Βαλεριάνος, Αρίμπας, Δημόπουλος (86′ Μπαξεβάνος), Παπατόλιος, Άλβες, Ακόστα, Τάτος (86′ λ.τ. Καραγκούνης), Πασάς, Μπαράλες (60′ Ρόβας).

Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Καραγιάννης (81′ Μαρτίνεζ), Λιοφάγος, Μπάρετ, Γκανσιέρ, Γρηγορόπουλος (70′ Ιατρούδης), Μασούρας, Ντε Ολιβέιρα (81′ Πετράτος), Πατρινός (70′ Παραστατίδης), Χριστόπουλος (39′ Αλίμπε), Αποστολόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Διαγόρας – Καλλιθέα 2-1
Παναθηναϊκός Β’ – Τηλυκράτης 0-1
Γιούχτας – Ιωνικός 2-2
Ηλιούπολη – Αιγάλεω 0-0
Ολυμπιακός Β’ – Χανιά 1-0

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

1. Χανιά 22 -10αγ.
2. Καλλιθέα 20 -10αγ.
3. Καλαμάτα 19 -10αγ.
4. Ηλιούπολη 17 -10αγ.
5. Διαγόρας Ρόδου 16 -10αγ.
6. Ιωνικός 15 -10αγ.
7. Γιούχτας 13 -10αγ.
8. Παναθηναϊκός Β’ 9 -10αγ.
9. Αιγάλεω 8 -10αγ.
10. Τηλυκράτης 7 -10αγ.
11. Ολυμπιακός Β’ 7 -10αγ.
12. Παναχαϊκή 4 -10αγ.

*Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Β’ έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί σύμφωνα με τις αποφάσεις 56/2023 και 73/2023 του Π.Μ.Π.Ο της SL2 και 21/2023 και 27/2023 της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο..

H επόμενη αγωνιστική

Καλλιθέα-Καλαμάτα
Ιωνικός-Αιγάλεω
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β’
Ηλιούπολη-Χανιά
Διαγόρας-Παναθηναϊκός Β’
Τηλυκράτης-Γιούχτας