Καλαμάτα – Παναχαϊκή: Πρώτο στραβοπάτημα για τη “Μαύρη Θύελλα” στο Πελοποννησιακό ντέρμπι (vid)

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το “ντέρμπι” της Πελοποννήσου ανάμεσα σε Καλαμάτα και Παναχαϊκή με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές φάσεις αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν και τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες.

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το “ντέρμπι” της Πελοποννήσου ανάμεσα σε Καλαμάτα και Παναχαϊκή στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 2 για τον Νότιο όμιλο παρά τις αρκετές ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες. Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη λόγω ασθενείας, έκανε δυο ακόμη αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε στο Ρέντη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 9′ όταν ο Αναστασόπουλος έκλεψε την μπάλα έβγαλε τον Πασά τετ-α-τετ με τον Θεοδωράκη αλλά ο Έλληνας πορτιέρε έδιωξε σε κόρνερ.

Βέβαια, η απάντηση ήρθε λίγα δευτερόλεπτα μετά από τους Πατρινούς, όταν ο Λιποράσε έπιασε ένα μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ταϊρη. Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα κατάφερνε με ωραία κυκλοφορία μπάλας αλλά και ατομικές ενέργειες να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς να καταφέρνει να πετύχει το γκολ ενώ οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν κυρίως από στατικές φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αρναρέλης θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 46′, αλλά το ωραίο σουτ που έκανε έπειτα από πάσα του Τάτου, πέρασε δίπλα από τα αντίπαλα καρέ. Ο Καρακλάιτς στο 59′ έκανε μία εξαιρετική ενέργεια αλλά ο Μυτίδης δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα με προβολή, με το σκορ να παραμένει στο «λευκό» 0-0.

Η Καλαμάτα έμεινε με δέκα παίκτες στο 82′ όταν Καραγκούνης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λινάρδο παρόλα αυτά και οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή στις καθυστερήσει αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά (77’ Ασίγκμπα), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος (46’ Καραγκούνης), Αναστασόπουλος, Μπόρχες (46’ Τάτος), Αρναρέλλης (77’ Ασαμόα), Ρόβας, Πασάς (82’ Μπενίτεζ).

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Στεργίδης, Λαρρέα, Τσακμάκης, Λιποράσε, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (88’ Καρακλάιτς Π.), Τσιάρας, Κέρι (46’ Λινάρδος), Μυτίδης (70’ Αλεξόπουλος), Καρακλάιτς Ν. (73’ Νιλτίνιο).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Δηλώσεις που έκαναν οι δύο προπονητές στην κάμερα της ΕΡΤ3.

Πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή (18/11)

Καλαμάτα – Παναχαϊκή 0-0

Σάββατο (19/11)

ΠΑΟ Ρουφ – Κηφισιά (15:00 μ.μ)

Κυριακή (20/11)

Αιγάλεω – ΑΕΚ Β’ (15:00 μ.μ)

Ηλιούπολη – Ηρόδοτος (15:00 μ.μ)

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός Β’ (αναβολή)

Επισκοπή – Χανιά (15:00 μ.μ)