Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’ 3-0: Επίδειξη των επιθετικών της αρετών με τα αμυντικά κενά να χρίζουν βελτιώσεων(vid)

Η ”Μαύρη Θύελλα” επαληθεύοντας τις πληροφορίες που την ακολουθούν, όσο αναφορά την εικόνα που περιμένουν να δουν οι φίλαθλοί της στον αγωνιστικό χώρο, συνδύασε ουσία με ωραίο θέαμα κυρίως στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού και ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό της κομμάτι. Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα του με όλα της τα όπλα στο τερέν και κατάφερε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κυριαρχήσει πετυχαίνοντας δυο όμορφα γκολ στα 45′ πρώτα λεπτά με τους νεοφερμένους Αρναρέλλη και Πασά και ένα τρίτο στο δεύτερο ημίχρονο με τον τρίτο της γραμμής κρούσης τον Ρόβα, ενώ είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ..

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός παρέταξε την ομάδα με το αγαπημένο του 3-4-1-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ταΐρης, με τους Κωνσταντινόπουλο, Lupano και Bakayoko να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Στο κέντρο παρέταξε τους Παπατόλιο, Αναστασόπουλο, Τάτο και στα άκρα τους Αρναρέλλη (δεξιά) και Βασιλόγιαννη (αριστερά). Επιθετικό δίδυμο οι Πασάς, Ρόβας.

Από την πλευρά του ο Άριελ Ιμπαγάσα (4-5-1) επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους: Στουρνάρα κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας τους Κίμκου, Κοτσίδη, δεξιά τον Νίκολιτς και αριστερά τον Κίτσο. Στο κέντρο παρέταξε από δεξιά τους Ιμπαγάσα, Κωστή, Μεσσαρι, Λιάτσο, Αλιμπέ, με μοναδικό προωθημένο τον Βοϊλη.

Η Καλαμάτα πήρε τον έλεγχο και στο 11ο λεπτό ο Αρναρέλλης με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Στουρνάρα για το 1-0. Στο 24’ ο Τάτος έχει ωραία ατομική προσπάθεια η μπάλα κατέληξε στον Πασά ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σου έγραψε το 2-0, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κοντά στο γκολ έφτασε ο Βασιλόπουλος στο 31’ και ο Ρόβας με προβολή στο 40’.

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 57’ ο Μπόρχες έκανε σέντρα από τα δεξιά ο Πασάς βρήκε την μπάλα η οποία πήρε κατεύθυνση στα δίχτυα με τον Ρόβα να τη σπρώχνει στο βάθος της εστίας και να κάνει το 3-0.

Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 85’ κέρδισαν πέναλτι σε υπόδειξη του Καυκά για μαρκάρισμα Γκρόζντανιτς στον Αργυρίου. Η εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Αλίγιαγκιτς στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώσει έτσι όπως είχε διαμορφωθεί από το το τρίτο γκολ του Ρόβα και την ομάδα της Καλαμάτας να αφήνει υποσχέσεις, στους 600 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Εθνικό Στάδιο Παραλίας, για μια αγωνιστική σαιζόν γεμάτη με ποδοσφαιρικές συγκινήσεις που θα έχουν απώτερο σκοπό την επίτευξη του στόχου που δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την συμμετοχή στην Super League.

Καλαμάτα (Σάκης Τσιώλης): Ταΐρης, Μπακαγιόκο, Λουπάνο (69′ Μπέριος, 85′ λ.τρ. Μοζέρ), Κωνσταντινόπουλος (69′ Αντεμάι) Βασιλόγιαννης (46′ Γκρόζντανιτς), Αρναρέλλης (62′ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος (66′ Πολίτης), Αναστασόπουλος (46′ Μπενίτεζ), Τάτος (46′ Μπόρχες), Ρόβας (62′ Λούκαστσικ), Πασάς(62′ Μουζάκης).

Ολυμπιακός (Άριελ Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Νίκολιτς(46′ Μαυρούδης), Κίτσος(46′ Λάιντνερ), Κίμκουε, Κουτσίδης, Μεσσάρης, Κωστής, Λιάτσος, Ιμπαγάσα, Αλιμπέ (46′ Καρακούσης), Βοΐλης.

Τα highlights του παιχνιδιού: