Καλαμάτα: Με χαμόγελα και ελπίδα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Με όνειρα κι ελπίδες, με τον καθιερωμένο αγιασμό και τα βιβλία που δόθηκαν στους μαθητές, ξεκίνησε σήμερα η φετινή σχολική χρονιά και στην Καλαμάτα.

Στο Γυμνάσιο Παραλίας τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε μια χρονιά γεμάτη πρόοδο και στα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις, δυνατότητες και εμπειρίες που αποτελούν εχέγγυα για τη μελλοντική τους πορεία. Ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι στο σχολείο θα διαμορφώσουν μια προσωπικότητα, που θα είναι χρήσιμη για όλους και για τον εαυτό τους.

Ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας που ήταν μαθητής του σχολείου, όπως είπε, προέτρεψε τα παιδιά να έχουν όνειρα κι ελπίδες, ευχήθηκε σχολική χρονιά χαρούμενη, γόνιμη και χωρίς προβλήματα και δήλωσε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγάπιος Οικονομίδης ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή πρόοδο, στάθηκε στη δυνατότητα απόκτησης γνώσεων, αλλά παρατήρησε πως δεν είναι μόνο οι γνώσεις, αλλά είναι και οι εκδρομές και οι εκδηλώσεις. Και προέτρεψε τα παιδιά να βάλουν στόχους που θα προσπαθούν να πετύχουν.

Ο σύμβουλος παιδαγωγικής Γιάννης Πλατάρος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και υγεία σε όλους.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρίστα Ορφανού διαβεβαίωσε ότι ο σύλλογος θα προσπαθήσει για το καλύτερο για το σχολείο.

Η διευθύντρια Ελισάβετ Σταθοπούλου ευχήθηκε υγεία, ευημερία και πνευματική προκοπή στα παιδιά και τις οικογένειές τους και προέτρεψε τα παιδιά να βάλουν στόχους, ενώ καλωσορίζοντας τα παιδιά, ανέφερε ότι για το πρόγραμμα θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του σχολείου.