Κάλεσμα αλληλεγγύης από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Κάλεσμα αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας απηύθυνε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηγνίας Χρυσόστομος.

Ειδικότερα ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε: 

“Με πόνο ψυχής παρακολουθούμε την εξέλιξη των καταστρεπτικών πλημμυρών που πλήττουν την περιοχή της Θεσσαλίας (Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα) τις τελευταίες ημέρες. Η καρδιά μας θλίβεται για κάθε συνάνθρωπό μας, που βλέπουμε να υποφέρει, για κάθε σπίτι και περιουσία που παραδίδεται στη δίνη των ορμητικών χειμάρρων.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες στρέφουμε τα μάτια και τις καρδιές μας προς τον Πανάγαθο Θεό και Τον παρακαλούμε να προστατεύει και να ενδυναμώνει τους στρατιώτες, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τα σώματα ασφαλείας, τους απλούς πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση που δίνουν έναν πολυήμερο και αντίξοο αγώνα, με αξιοθαύμαστο θάρρος και αυταπάρνηση, παλεύοντας με τον χρόνο.

Ενώπιον λοιπόν αυτής της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους οι πλημμύρες, συναισθανόμαστε το χρέος που έχουμε να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για την έμπρακτη στήριξη των αδελφών μας που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για χιλιάδες συμπατριώτες μας και αυτό το γνωρίζουμε καλά εμείς οι Μεσσήνιοι, που βιώσαμε τις ίδιες άσχημες καταστάσεις κατά τους σεισμούς του 1986, τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 και τις πλημμύρες του 2016.

Ως τοπική Εκκλησία, είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Μεσσηνίας, με ενότητα και ομοθυμία, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη ανάσα ανακούφισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας πράξη τη χριστιανική διδασκαλία της αγάπης προς τον συμπάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των προγόνων μας, οι οποίοι πάντοτε προσέφεραν στον εμπερίστατο συνάνθρωπο μία θέση στο τραπέζι τους, και όταν ήταν πλούσιο σε αγαθά και όταν ήταν φτωχό, αλλά και των δωρεών και ευεργεσιών που τύχαμε, όταν κι εμείς εδώ δοκιμαστήκαμε, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στον ιερό αυτό σκοπό της ανακούφισης των πλημμυροπαθών αδελφών μας, συνεισφέροντας είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά μας ο καθένας. Ενώπιον αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει ο Ελληνικός λαός από τις καταστρεπτικές πλημμύρες, καλείται ο καθένας μας να εκφράσει τα φιλάνθρωπα, αλληλέγγυα συναισθήματά του, όπως το έχουμε πράξει και κατά το παρελθόν, όπου και όποτε χρειάστηκε, με αξιέπαινα αποτελέσματα.

Για τον σκοπό αυτό η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτά θα συγκεντρώνονται, από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων (οδός Λακωνικής 333, Καλαμάτα) και ώρα 7:00 το πρωί με 2:00 το μεσημέρι, καθημερινά.

Τα αναγκαία είδη είναι τα εξής:

• Εμφιαλωμένο νερό ( του 1 ½ λίτρου και των 500 ml)
• Κλινοσκεπάσματα (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση).
• Τρόφιμα μακράς διαρκείας : Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα), γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, κρουασάν, μπισκότα.
• Βρεφικά είδη : Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, μωρομάντηλα, πάνες.
• Είδη προσωπικής υγιεινής : Χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα, σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες (ατομικές συσκευασίες), δοχεία τροφίμων και μαχαιροπήρουνα μιας χρήσεως.

Με την πεποίθηση ότι όλοι θα ανταποκριθούν και σ’ αυτό το κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας, ευχόμεθα ο Θεός, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να χαρίζει σε όλους και στους οικογενείς τους, αλλά και στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, υγεία, δύναμη, κουράγιο και παρηγοριά”.