Καλαμάτα – Ηλιούπολη 2-0: Ένα ξέσπασμα ενός τετάρτου ήταν αρκετό… (vid)

 Η δράση στη Super League 2 συνεχίστηκε με τους αγώνες για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος με την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη να κάνει το χρέος της και να προσθέτει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της στον πίνακα.

Η Καλαμάτα με ένα ξέσπασμα ενός τετάρτου στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Ηλιούπολης για την Super League 2,

Συγκεκριμένα, ο Πασάς στο 30′ και ο Τάτος στο 45ο λεπτό έκαναν το 2-0 για την Καλαμάτα που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ με την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη να φτάνει τους 12 βαθμούς και να πατάει κορυφή στο Νότιο όμιλο μαζί με τα Χανιά ενώ η Ηλιούπολη στην αντίπερα όχθη έμεινε στους επτά βαθμούς.

Από την πλευρά της η ομάδα του Νίκου Παντέλη έφτασε και αυτή κοντά στο να σκοράρει αλλά στις καθυστερήσεις μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Άντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μέντες.

Οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και αφού έχασαν ευκαιρίες με τους Πασά, Αλβες, τελικά άνοιξαν το σκορ στο 30ο λεπτό όταν ο Ραπόζο έκανε τη σέντρα και ο Πασάς στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Περιστερίδη γράφοντας το 1-0.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Καλαμάτα καθώς στο 45ο λεπτό ο Ακόστα ελίχθηκε από αριστερά την κατάλληλη στιγμή μεταβίβασε στον Τάτο ο οποίος με πλασέ έγραψε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι μελανόλευκοι προσπάθησαν να αυξήσουν είναι έκταση του σκορ είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά με την πρόοδο του χρόνου ο ρυθμός έπεσε ενώ στις καθυστερήσεις ο Άντο έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Αμανατίδης): Μέντες, Ραπόσο, Κωστούλας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Άλβες, Μπενίτεζ, Τάτος, Ακόστα (59′ Γρίβας), Πάσας, Μπαράλες (59′ Ρόβας).

Ηλιούπολη (Παντέλης): Περιστερίδης, Ράμος, Βασιλούδης (46′ Μπαρμπάρο), Μπαρμπόσα, Ντέντλερ, Γκοτσούλιας, Μάντιτς (46′ Άντο), Τσαφταρίδης, Φουρλάνος, Παντελίδης, Φρίμπονγκ.

Τα γκολ στο 38:30 και στο 53:00

Αποτελέσματα

Λεβαδειακός-ΑΕΚ Β 2-1

Γιούχτας-Παναθηναϊκός Β 2-0

Αιγάλεω-Athens Kallithea 1-1

Καλαμάτα-Ηλιούπολη 2-0

Χανιά-Παναχαϊκή 4-1

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Χανιά 12
Καλαμάτα 12
Καλλιθέα 11
Γιούχτας 9
Ιωνικός 7 -4αγ.
Ηλιούπολη 7
Διαγόρας Ρ. 6 -4αγ.
Αιγάλεω 4
Τηλυκράτης 3
Παναθηναϊκός Β’ 3
Παναχαϊκή 1
Ολυμπιακός Β’ -2
Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Β έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί σύμφωνα με τις αποφάσεις 56/2023 και 73/2023 του Π.Μ.Π.Ο της SL2 και 21/2023 και 27/2023 της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο..