Καλαμάτα: Αδυναμία στο… άνοιγμα καταστημάτων είχε ένας 15χρονος Ρομά, που τελικά συνελήφθη από την αστυνομία

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας ο ανήλικος εμπλέκεται συνολικά σε 6 περιπτώσεις κλοπών και σε 2 ακόμα απόπειρες, όλες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Κατά την αστυνομική έρευνα αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων.

Ο 15χρονος είχε αναπτύξει δράση τόσο μόνος του, όσο και μαζί με έναν 16χρονο ομόφυλο συνεργό του, που δεν έχει συλληφθεί και σε όλες τις περιπτώσεις κατά κύριο λόγο προχωρούσε σε διάρρηξη καταστημάτων και αποσπούσε χρήματα από τα ταμεία.

Ειδικότερα ο 15χρονος τα ξημερώματα της 17ης Οκτωβρίου παραβίασε παράθυρο καφετέριας στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Ξενοφώντος και άρπαξε το ποσό των 400 ευρώ, ενώ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Οκτωβρίου διέρρηξε την κεντρική πόρτα καφετέριας στην οδό Λυκούργου και απέσπασε από το ταμείο το ποσό των 600 ευρώ.

Επιπροσθέτως τις βραδινές ώρες μεταξύ 25ης και 26ης Νοεμβρίου ο 15χρονος δρώντας από κοινού με τον 16χρονο “χτύπησαν” κι άλλα καταστήματα στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα:

– Αφού διέρρηξαν την γυάλινη πόρτα καταστήματος ειδών δώρων στην οδό Κουτσομητοπούλου αφαίρεσαν το ποσό των 500 ευρώ.

– Σπάζοντας την γυάλινη πόρτα καταστήματος καλλωπισμού μικρών ζώων στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Αριστοδήμου αφαίρεσαν το ποσό των 250 ευρώ..

– Αφού έσπασαν γυάλινη πόρτα αρτοποιείου στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ευριπίδου αφαίρεσαν το ποσό των 290 ευρώ.

– Αφού διέρρηξαν την κεντρική πόρτα καφετέριας στην οδό Βαλαωρίτου 8 άρπαξαν δύο κινητά και το ποσό των 170 ευρώ.

Επίσης προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να κλέψουν και από δύο ακόμα καταστήματα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα αφού παραβίασαν την πόρτα καταστήματος ρούχων στην οδό Ανδρέα Σκιά, έψαξαν για χρήματα, αλλά δεν βρήκαν κάτι. Αντίστοιχα έσπασαν πόρτα σε Ιντερνετ καφέ στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Ευριπίδου, αλλά και εκεί δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν.

Στον Εισαγγελέα και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Εκτός από τον 15χρονο συνελήφθησαν επίσης η 54χρονη μητέρα του, καθώς και η 53χρονη μητέρα του 16χρονου συνεργού, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, και οι δύο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σε βάρος του 15χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, ενώ μετά την απολογία του στις εισαγγελικές αρχές αποφασίστηκε η προφυλάκισή του και πλέον κρατείται στις Φυλακές Ανηλίκων Κασσαβέτειας στον Βόλο.