Καιρός: Τσουχτερό κρύο σήμερα με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις βοριάδες

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα, με πτώση θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τη Θράκη και πιθανώς στις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και στα πεδινά, στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα στα ορεινά και ημιορεινά και στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Κρήτη στα ορεινά. Σταδιακά θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός την Κυριακή 21/01 σε μεγάλο μέρος της χώρας, η κακοκαιρία αναμένεται να επιμείνει στα νότια και νοτιοανατολικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έτσι, για το υπόλοιπο τη ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και Πελοποννήσου έως τις πρώτες βραδινές ώρες ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των παραπάνω περιοχών. Παράλληλα βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στη Κρήτη και στα νότια τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και το χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένονται το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής 21/01.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -06 (μείον έξι) έως 08 βαθμούς, στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στη υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στα δυτικά από το μεσημέρι.