Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν την Μεσσηνία και θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ

Η κακοκαιρία συνεχίζει την επέλασή της με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ως το βράδυ της Κυριακής θα συνεχιστούν οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, έπληξαν και την Μεσσηνία στην Καλαμάτα είχαμε την κοπή ενός δέντρου, στο κλειστό της Τέντας, η πτώση του οποίου προκάλεσε ζημιές στα κάγκελα της περίφραξης του κλειστού γυμναστηρίου, καθώς και σε καλώδια ηλεκτροδότησης.

Ζημιές τις βραδινές ώρες σημειώθηκαν και στον Κορδία, όπου υποχώρησε ανάχωμα και τα νερά της θάλασσας βγήκαν και εκεί έως τον δρόμο.

Η κακοκαιρία συνεχίζει την επέλασή της με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ως το βράδυ της Κυριακής θα συνεχιστούν οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Μηχάνημα του Δήμου Καλαμάτας απομάκρυνε όλα τα υλικά που βρέθηκαν από τη θάλασσα και την παραλία στο οδόστρωμα, την ώρα που ακόμα και τώρα επικρατεί έντονη θαλασσοταραχή.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 337 κλήσεις λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας.

Ενώ 115 ήταν μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Περιφέρεια Αττικής, 95 για κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων, που σημαίνει ότι σε σύνολο 337 κλήσεων πανελλαδικά έχουμε πανελλαδικά 337 περιστατικά» ανέφερε ο  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά.