Κάθε μέρα τα ίδια και ίδια και τα  ίδια. Βαριέμαι.

LIFESTYLE

Από τη Marina Gal

Είναι μια πραγματικότητα κυρίως στους νέους, που ενώ φαίνεται ότι έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με ένα σωρό πράγματα, ίσως κάπου το χάνουν και μπαίνουν σε καλούπια με ότι σημαίνει αυτό.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο ημερήσιο ή ακόμα και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του,  θα δει ένα copy paste πολλών επαναλαμβανόμενων πράξεων. Την ίδια μέρα, την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος.

Για πολλά νέα παιδιά η καθημερινότητα στην εποχή μας είναι κάτι σαν εχθρός μιας φυσιολογικής ζωής

Οι ειδικοί λένε ότι όσο πιο γρήγορα αντιληφθεί κανείς την κακή καθημερινότητα του, τόσο το καλύτερο είναι για να μπορεί να σπάει τη ρουτίνα και να αξιοποιεί πλέον με θετική διάθεση τον ελεύθερο χρόνο του, μη επαναλαμβάνοντας ‘’τα ίδια και τα ίδια’’.

Βέβαια η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης φρενάρεται από τον αγώνα της επιβίωσης που δίνει ο καθένας, ο διαρκής ανταγωνισμός που πατρονάρεται από την κοινωνία για να γίνεις ακόμη πιο πετυχημένος, τα διάφορα trends που τείνουν να μας κλωνοποιήσουν και να μοιάζουμε όλοι σαν δίδυμα, οι πολλές ώρες ανώφελης κατανάλωσης στα social media κ.o.κ.

Όλα αυτά ελαχιστοποιούν τον πραγματικά ελεύθερο χρόνο μας και το πως αυτός μπορεί πράγματι να γίνει ένας καλός σύμμαχος και φίλος μας.

Και πριν φτάσει η στιγμή για το ‘’βαριέμαι’’, μια λέξη που δυστυχώς  φοριέται όλο και πιο πολύ, ας βρούμε το θάρρος να πούμε στον εαυτό μας τα πράγματα με το όνομα τους. Να πάρουμε αποφάσεις, να ενεργήσουμε και να αλλάξουμε την ατζέντα μας, χωρίς να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Ένας σωστός προγραμματισμός για τα βασικά είναι ότι πρέπει. Από κει και πέρα μέσα από τη θετική σκέψη, τον γόνιμο  προβληματισμό και τις κατάλληλες αποφάσεις θα προκύψει η πολυπόθητη ισορροπία που αναζητάμε.

Αν θυμηθούμε τη σοφή ρήση «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», κάνοντας ένα-δύο μικρά διαφορετικά πράγματα αμέσως θα νοιώσουμε να παίρνουμε τα πάνω μας. Υπάρχουν μικρά παραδείγματα που όμως έχουν τη σημασία τους όπως, τον  να αλλάζω τρόπο που πάω στο σχολείο ή στη δουλειά, να μην πηγαίνω στην ίδια πλατεία, στο ίδιο café, στο ίδιο τραπέζι,  την ίδια ώρα και να ξεκολλάω λίγο από το κινητό για να έρθω πιο κοντά στους φίλους μου.

Πάντα αξίζει τον κόπο να προσπαθεί κανείς να κάνει πράγματα που του αρέσουν. Να διαφοροποιείται και να εξελίσσεται. Δεν χρειάζεται να τα βλέπει, κυρίως ένας νέος άνθρωπος, όλα απαισιόδοξα και βαρετά.

Η ζωή κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, αρκεί να τις ανακαλύψεις.