Θρίαμβος του Σάινθ στο GP της Μεγάλης Βρετανίας!

Ο Κάρλος Σάινθ πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας! Δεύτερος ο Πέρεθ με εκπληκτική, τρίτος ο Χάμιλτον – Εκτός βάθρου Λεκλέρκ.

Τι μάχη ήταν αυτή…

Σε έναν συναρπαστικό και δραματικό αγώνα, ο Κάρλος Σάινθ και η Ferrari θριάμβευσαν στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, με τον Ισπανό να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της καριέρας του!

Ο Σάινθ είχε πάρει και την pole position. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Πέρεζ με τη Red Bull και ο Χάμιλτον συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Ζου. Το μονοθέσιο που οδηγούσε ο Κινέζος, λίγες στιγμές μετά την εκκίνηση, συγκρούστηκε με αυτό το Ράσελ. Το όχημα σύρθηκε ανάποδα στην αμμοπαγίδα, «απογειώθηκε» στη συνέχεια και αφού πέρασε πάνω από τον τοίχο με τα ελαστικά σταμάτησε στο προστατευτικό συρματόπλεγμα!

Ο οδηγός της Alfa Romeo είναι καλά στην υγεία του αλλά δε συνέχισε τον αγώνα όπως και οι Ράσελ και Άλμπον.

Οι Λεκλέρ, Αλόνσο, Νόρις, Φερστάπεν, Σουμάχερ, Φέτελ και Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο γύρο.

Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Σάινθ στον δέκατο γύρο. Ο οδηγός της Ferrari βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να εκμεταλλευθεί το λάθος του.

Στη συνέχεια, το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή αντιμετώπισε πρόβλημα. Στον 13ο γύρο ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτ, άλλαξε τα ελαστικά του και έπεσε στην έκτη θέση ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έβδομη.

Ο αγώνας είχε δύο εκκινήσεις. Στην πρώτη πριν το ατύχημα ο Verstappen εκκίνησε καταπληκτικά και προσπέρασε τον Carlos Sainz. Επίσης καταπληκτικά εκκίνησε ο Lewis Hamilton ο οποίος από την πέμπτη θέση της εκκίνησης βρέθηκε στην τρίτη προσπερνώντας τον Charles Leclerc και τον Segio Perez.

Ωστόσο ο αγώνας αμέσως διακοπή λόγω της σφοδρής σύγκρουσης του Zhou. Επανεκκίνησε μια ώρα αργότερα με τις θέσεις εκκίνησης που είχαν προκύψει από τις χθεσινές κατακτήριες.