Ζημιές από την έντονη καταιγίδα, χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Μεσσηνίας

Χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας από ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο, οι οποίες προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ενώ διακοπή κυκλοφορίας σημειώθηκε στη Μικρή Μαντίνεια, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, από πτώση δέντρου. Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία και η Πυροσβεστική για την κοπή του δέντρου και την απομάκρυνση του.

Στην οδό Ακρίτα, στη διασταύρωση με τη Βασιλ. Κωνσταντίνου, από τον δυνατό αέρα που κράτησε για λίγα λεπτά, μεγάλο κομμάτι τσίγκου “πέταξε” από την ταράτσα της πολυκατοικίας (πάνω από τον 5ο όροφο) και “προσγειώθηκε” στο πεζοδρόμιο δίπλα σε αρτοποιείο. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν χτύπησε κάποιον άνθρωπο, δεν προκάλεσε σοβαρό ατύχημα.

Κατά τη σημερινή κακοκαιρία έπεσε και χαλάζι και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, από κεραυνούς (και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας) πτώσεις δέντρων και καλωδίων, έμειναν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κι εργολάβου κινητοποιήθηκαν κι έδωσαν μάχη για τις αποκαταστάσεις.

Στην περιοχή της Καλαμάτας βόρεια της Καλλιπατείρας το ρεύμα επανήλθε μετά από 5 και πλέον ώρες, γύρω στις 8.15 το βράδυ.