Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Συγκλονιστική Κατερίνα Στεφανίδη με ασημένιο μετάλλιο στα 4.75

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία καταγράφηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο με την Κατερίνα Στεφανίδη να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Η απίθανη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου αφήνοντας δεύτερη την Ελληνίδα.

Έκανε φετινό ρεκόρ με 4,75μ. και εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο, για να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (γυναίκα ή άνδρας) με τέσσερα μετάλλια στον στίβο σε μία διοργάνωση, αλλά και η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του επί κοντώ γενικότερα με τέσσερα μετάλλια στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε ξανά περήφανη όλη την Ελλάδα.

Με μια πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό του άλματος επί κοντώ η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, περνώντας τα 4.75μ. και βρίσκεται ξανά σε βάθρο για τέταρτη φορά στη διοργάνωση. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος Έλληνας αθλητής στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, μετά την πρωτιά στο Άμστερνταμ (2016) και στο Βερολίνο (2018), αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στη Ζυρίχη το 2012 η Στεφανίδη κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έγραψε Ιστορία.

Η εξέλιξη του τελικού

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα της, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τόσο τα 4.40μ., όσο και τα 4.55μ. λίγο αργότερα.

Το ίδιο εντυπωσιακά πέρασε και τα 4.65μ., άλμα που της εξασφάλισε το μετάλλιο, μιας και το ίδιο ύψος πέρασαν μόνο η Σλοβένα Σουτέι και η Φινλανδή Μούρτο.

Η Στεφανίδη, ήταν αποφασισμένη να βρεθεί ξανά στο υψηλότερο σκαλί, περνώντας με την πρώτη τόσο τα 4.70μ., όσο και τα 4.75μ., αλλά δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια στα 4.80μ., ούτε στη συνέχεια στα 4.85μ. χαρίζοντας τελικά στην Ελλάδα το ασημένιο μετάλλιο, με την απίθανη Φινλανδή, Βίλμα Μούρτο να κατακτά το χρυσό με άλμα στα 4.85μ. (ρεκόρ Φινλανδίας).

Πρόκειται για το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, μετά τα χρυσά του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην.

Τα αποτελέσματα του τελικού στο επί κοντώ γυναικών:

1. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4,85 μέτρα (Ρεκόρ αγώνων)

2. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4,75

3. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4,75

4. Καρολίνε Μπόντε Χολμ (Δανία) 4,55

. Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4,55

6. Μαρί-Ζιλί Μπονέν (Γαλλία) 4,55

7. Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) 4,55

8. Μόλι Κόντερι (Μ. Βρετανία) 4,55

9. Σόφι Κουκ (Μ. Βρετανία) 4,40

10. Μαργκό Σεβριέ (Γαλλία) 4,40

11. Ελίνα Λαμπέλα (Φινλανδία) 4,40

12. Λένε Ονσρουντ Ρέτζιους (Νορβηγία) 4,25.