Εμφύλιος Wagner – Πούτιν: Αποχώρησε από το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ ο Πριγκόζιν

Ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν εθεάθη να αποχωρεί αργά το Σάββατο από το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στo Ροστόφ επί του Ντον μέσα σε ένα SUV.

Το βίντεο ανάρτησε στο Telegram το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο Πριγκόζιν εμφανίζεται να χαιρετά από το παράθυρο.

«Η οχηματοπομπή του ομίλου Wagner εγκατέλειψε το Ροστόφ και κατευθύνεται στις βάσεις», ανέφερε και ο περιφερειάρχης Γκόλουμπεφ μέσω Telegram, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, ο Πριγκόζιν είχε συμφωνήσει να τερματίσει την ανταρσία κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, μετά τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν θα εγκατασταθεί στη Λευκορωσία βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε με τον Πριγκόζιν τον τερματισμό της πορείας των μονάδων της Wagner προς τη Μόσχα και την αποφυγή οποιασδήποτε νέας κλιμάκωσης.

Η διαμεσολάβηση, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος, έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Wagner, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ