Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο που αφορά στις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καθώς και στον έλεγχό τους.

Η εν λόγω εγκύκλιος, με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και τις επαναληπτικές στις 15ης του ίδιου μήνα, προωθήθηκε από την ΕΝΠΕ προς όλες τις Περιφέρειες, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια καλεί τους επικεφαλής των συνδυασμών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές -πρώτου και δεύτερου βαθμού- να της γνωστοποιήσουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) προκειμένου να τους κοινοποιείται η όποια ενημέρωση σχετικά με την εκλογική διαδικασία λαμβάνει από το υπουργείο Εσωτερικών η Περιφέρεια.

– Την εν λόγω εγκύκλιο μπορείτε να την δείτε εδώ:

Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3870/2010 «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» (Α΄138) ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023.

– Εδώ μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση που αφορά στον καθορισμό του ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές:

ΥΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ