“Δημιουργική Πρωτοβουλία”: Λαζαρίδης και Παπαευσταθίου ενώνουν δυνάμεις δίπλα στον Θανάση Βασιλόπουλο

Οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαμάτας Γιώργος Λαζαρίδης και Βασίλης Παπαευσταθίου κατέρχονται με τον συνδυασμό «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» και ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα την εξέλιξη αυτή.

Δήλωση Δημάρχου Καλαμάτας και Επικεφαλής του Συνδυασμού

Η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας» καθημερινά μεγαλώνει, καθώς νέα άτομα ενώνουν δυνάμεις μαζί μας.

Η συμμετοχή ανθρώπων με όραμα, με ιδέες, με διάθεση προσφοράς μας δίνει δύναμη και η εμπιστοσύνη τους μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη προκειμένου να συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθειά μας, υπηρετώντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου μας.

Σήμερα, η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» καλωσορίζει στην οικογένειά της, τους π. Δημοτικούς Συμβούλους Καλαμάτας Γιώργο Λαζαρίδη και Βασίλη Παπαευσταθίου.

Γιώργος Λαζαρίδης

Ο Γιώργος, είναι Πρωταθλητής Ελλάδος στο τένις με αμαξίδιο και μέλος της Εθνικής ομάδας, με συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου για ΑμεΑ “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”, με έδρα την Καλαμάτα. Το 2019 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας.

Είναι φοιτητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό». Πριν το τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο ο Γιώργος φοιτούσε στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

Βασίλης Παπαευσταθίου

Ο Βασίλης, είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, MSc Αρχιτεκτονική / Πολεοδομία και στον MSc Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας και π. Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας.

Παράλληλα, είναι συνιδρυτής της διεπιστημονικής ομάδας Εύ-τόπος, που διοργάνωσε την έκθεση Φαντάσου την Πόλη: Καλαμάτα 2015, της Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες, όπως το Κalamatamove, μια διαδραστική πλατφόρμα μετακίνησης ΑμεΑ στην Καλαμάτα και των Φωνών μέσα από τα Κτήρια, της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων καταγραφής και ανάδειξης των κτηρίων της Καλαμάτας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, για ένα Δήμο – πρότυπο, για μια πόλη – υπόδειγμα τόπου που αξίζει να ζεις.

Καλή επιτυχία!