Δήμος Πύλου-Νέστορος: Εντοπισμός φυτείας κάνναβης με 172 δενδρύλλια στην Αγία Κυριακή (vid)

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος και ειδικότερα στην Αγία Κυριακή, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν 172 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,4- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας διαπιστώθηκε οι καλλιεργητές να έχουν εγκαταστήσει για το πότισμα μη ορατό δίκτυο υδροσωλήνων, εξασφαλίζοντας νερό από παραπλήσιο αγωγό ύδρευσης μέσω παράνομης σύνδεσης.

Ανωτέρω αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.