Δήμος Πύλου – Νέστορος: Mεγάλη έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα – Αποφασίστηκαν προσλήψεις

Μεγάλη έλλειψη προσωπικού κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας αντιμετωπίζει ο Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Και για τον λόγο αυτό πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη 9 εργαζομένων κλάδου – ειδικότητας ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων και 2 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους 2 μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα 12 μηνών, για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες και κατεπείγουσες εποχιακές αυξημένες ανάγκες την περίοδο αυτή. Το προσωπικό αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτείται για να λειτουργήσει στοιχειωδώς η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι “το κύριο και χρόνιο πρόβλημα του Δήμου Πύλου – Νέστορος σε όλες τις οργανικές μονάδες του, αλλά κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας είναι ή μεγάλη έλλειψη προσωπικού” και σημειώνεται:

“Την θερινή περίοδο που ξεκίνησε, η έλλειψη προσωπικού είναι μεγαλύτερη λόγω:

α) αυξημένων αναγκών λόγω ότι η περιοχή μας είναι τουριστική και ο όγκος απορριμμάτων πολλαπλασιάζεται από Ιούνιο έως και Οκτώβριο κάθε έτους,

β) έξι μόνιμοι υπάλληλοι ΥΕ καθαριότητας αποσπάστηκαν για λόγους υγείας. Επίσης έχει αποσπαστεί για λόγους συνυπηρέτησης ένας ΥΕ εργατών καθαριότητας,

γ) Οι υπάρχοντες υπάλληλοι στον τομέα της Καθαριότητας εργάζονται ανελλιπώς μην μπορώντας να πάρουν ούτε την κανονική άδειά τους.

δ) Το γεγονός ότι στον Δήμο Πύλου – Νέστορος υπηρετούσαν με ασφαλιστικά μέτρα 9 ΥΕ συνοδών απορριμματοφόρων, 2 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων μέσω συμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν στον δήμο στα πλαίσια εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Λόγω των προαναφερθέντων γεγονότων η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς στις καθημερινές ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων”.