Δήμος Καλαμάτας: Ανταπάντηση Κοσμόπουλου σε Βασιλόπουλο για τα τοπικά πεπραγμένα

Χθες, η παράταξη “Καλαμάτα Μπροστά” προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, όπου υποστηρίζει τα εξής: “Ο κύριος δήμαρχος προφανώς θορυβήθηκε από το δημόσιο απολογισμό της παρουσίας μας στα δημοτικά πράγματα και τη με επιχειρήματα κριτική στη δημαρχοντία του και έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια βιαστική ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση η οποία βρίθει γενικολογιών, αστήρικτων χαρακτηρισμών και πληθώρας καλολογικών στοιχείων, που απευθύνονται στο στενό ακροατήριό του.

Το μόνο το οποίο δεν είχε η μακροσκελής ανακοίνωση, ήταν η απάντηση στα γεγονότα στα οποία αναφερθήκαμε και αποδεικνύουν την εμφανή αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να παράξει αποτελεσματικό έργο. Μια απάντηση ουσίας στα όσα αναφέραμε, είναι αυτό που θέλει να ακούσει ο δημότης, για να σχηματίσει τη δική του άποψη.

Επειδή εμείς δεν είμαστε «προσκολλημένοι σε αντιλήψεις και λογικές του παρελθόντος», εν αντιθέσει με τον ίδιο, που χρησιμοποιεί τον ξύλινο λόγο των γενικολογιών και αφορισμών, θα του απαντήσουμε επί της ουσίας.

1. «Προσπαθεί να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής με έωλα επιχειρήματα, ανακρίβειες και συκοφαντικές αναφορές, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο». Ποια από όσα επιχειρήματα αναφέραμε είναι έωλα; Ποιες είναι οι ανακρίβειες; Πού κάναμε συκοφαντικές αναφορές; Ο πολιτικός διάλογος υποβαθμίζεται, όταν στα επιχειρήματα παρατίθενται αόριστα… ευφυολογήματα. Περιμένουμε τεκμηριωμένη απάντηση στις ερωτήσεις μας! Άλλως, απλά πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και, βέβαια, ο χαρακτηρισμός περί «συκοφαντίας» επιστρέφεται.

2. «Ευτυχώς, οι δημότες γνωρίζουν καλά πόσα πολλά πέτυχε η Δημοτική Αρχή στα τρία τελευταία χρόνια». Φυσικά και το γνωρίζουν, γιατί ζουν σε μια πόλη που θυμίζει παρατημένο εργοτάξιο, με κυκλοφοριακή αναρχία και παντελή έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης (και όχι μόνο). Μια καθημερινή ματιά στις τοπικές εφημερίδες πείθει για αυτό που γνωρίζουν οι δημότες.

3. «Τίποτα από αυτά, όμως, δε δικαιολογεί τη στείρα άρνηση, την απουσία ουσιαστικών προτάσεων, το λαϊκισμό». Μήπως είναι εύκολο να δοθεί παράδειγμα (έστω ένα) για τις αστήρικτες κατηγορίες; Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις μας διόρθωσαν τη μελέτη των αναπλάσεων που είχε γίνει στο γόνατο, ότι οι προτάσεις μας προώθησαν το θέμα των αρχαίων της Υπαπαντής και οι προτάσεις μας έχουν ανοίξει εποικοδομητικό διάλογο στο θέμα του αντιπλημμυρικού, για το οποίο δεν υπήρχε καμιά θέση του κυρίου δημάρχου, παρά το μότο «ή τη μελέτη ή τίποτα!».

Όσο για το «λαϊκισμό», του παραθέτουμε πώς τον ορίζει το λεξικό Cambridge: «πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού». Είδε κάτι τέτοιο στην ανακοίνωσή μας και αν ναι, σε ποιο σημείο. Τον καλούμε, λοιπόν, να απαντά επί της ουσίας και να αποφεύγει πολυφορεμένες λέξεις, που απλά χαϊδεύουν αυτιά.

4. Η πολυσυζητημένη ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, που είναι μια υποσχόμενη πρόκληση και αποτελεί το «επίτευγμα» της Δημοτικής Αρχής, έγινε με την ομόθυμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συνεισφορά πλήθους αξίων συμπολιτών. Είναι μια επιτυχία της πόλης και της χώρας, που κατάφερε τις 3 αρχικά πόλεις προς επιλογή, να τις κάνει 6. Ας σταματήσει πια να μονοπωλεί το ευτυχές αποτέλεσμα και ας σκεφθεί αν είναι σε θέση να εκτελέσει τα όποια έργα.

5. Τα υπόλοιπα της ανακοίνωσης δεν είναι καν άξια σχολιασμού, γιατί είναι τα γνωστά κούφια λόγια που τα χρησιμοποιούν όσοι έχουν ένδεια επιχειρημάτων.

6. Θα ήταν ενδιαφέρον να παρουσιάσει το «σπουδαίο» έργο του ο κύριος δήμαρχος, σε μια απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία αποφεύγει επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια”.