Μεσσήνη: Yποδοχή της “Παναγίας της Βουλκανιώτισσας” με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη από εκατοντάδες πιστούς

Με την καθιερωμένη επισημότητα η πόλη της Μεσσήνης υποδέχθηκε την Εικόνα Της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας,

Με λαμπρότητα και την παρουσία εκατοντάδων πιστών υποδέχτηκε σήμερα  η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Της λιτανευτικής πομπής προηγήθηκε η Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη και πολλών άλλων κληρικών, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος και ο, εκ των Αδελφών της Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος. Η πομπή μετά από ολονύκτια πεζοπορία 20 περίπου χιλιομέτρων έφτασε στην πόλη της Μεσσήνης το πρωί.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο και το Μητροπολίτη Καρθαγένης και Β. Αφρικής Μελέτιο ενώ στη συνέχεια το πολύτιμο κειμήλιο της Μονής Βουλκάνου μεταφέρθηκε με πομπή και λιτανεύσεις στους κεντρικούς δρόμους αφού προηγήθηκε στάση και δέηση στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Οι εκατοντάδες πιστοί ακόλουθοι την συνόδευσαν για να καταλήξει στον Ιερό Μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Πανηγυρίστρα), όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί, ότι χθες τα μεσάνυχτα τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία  στην Ιερά Μονή Βουλκάνου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και ξεπροβόδισε τη Θαυματουργό Εικόνα στο “οδοιπορικό” της για την πόλη της Μεσσήνης.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο λόγο του προέτρεψε τους πιστούς με το προσκύνημά τους να δώσουν ομολογία ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο της Παναγίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από αγάπη και σεβασμό προς το συνάνθρωπο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος, Στάθης Αναστασόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η κάθοδος της Εικόνας σηματοδότησε και την έναρξη της εμπορικής πανήγυρις η οποία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.