Γ’ Εθνική: Καταδικαστική ήττα της Εράνης στην έδρα της από την Βάρδα – Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Με μία αναμέτρηση το Σάββατο ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, Μαρκό – Βύζας – Μεγάρων 2-2 και συνεχίστηκε από το πρωί της Κυριακής με τους υπόλοιπες αγώνες της 20ης αγωνιστικής. Η Εράνη δεν τα κατάφερε για μια ακόμα αγωνιστική και ηττήθηκε από τον ΠΑΟ Βάρδας στα Φιλιατρά, μια ήττα που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τη νεοφώτιστη Εράνη στην προσπάθειά της να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Εράνη Φιλιατρών – ΠΑΟ Βάρδας 0-2

Μια ήττα που ελαχιστοποίησε τις ούτως η άλλως λίγες ελπίδες που έχει η Εράνη να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, μιας και βρίσκεται πλέον 17 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή ηττήθηκε στην έδρα της μετά από τρεις αγωνιστικές, που είχε απολογισμό δύο νίκες και μία ισοπαλία.


Αντιθέτως η Βάρδα που διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στη Φιλιατρινή ομάδα (είχε κερδίσει με 3-0 στον πρώτο γύρο) με το διπλό αυτό βρέθηκε οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην τρίτη εθνική κατηγορία.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 12’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στα καρέ της Εράνης, ο Γεωργακόπουλος με σουτ έκανε το 0-1.
Στη συνέχεια η Εράνη ανέκτησε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 40’ ακυρώθηκε γκολ της Βάρδας που πέτυχε ο Σπανός ως οφσάιντ ύστερα από καθυστερημένη υπόδειξη του βοηθού και ενώ αρχικά ο διαιτητής είχε δείξει σέντρα.
Στο δεύτερο μέρος η Βάρδα έλεγξε το ρυθμό, με την Εράνη να βγαίνει μαζικά μπροστά στο τελευταίο 20λεπτο για να φτάσει στην ισοφάριση.
Ετσι η ομάδα της Ηλείας βρίσκοντας κενούς χώρους έγινε απειλητική και στο 90’ έκανε το 0-2 με γυριστή κεφαλιά του Κοτσώνη.
Πλέον η συνέχεια για την Εράνη περιλαμβάνει το εκτός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό την προσεχή Κυριακή.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΑΝΗ: Σαββίδης, Μπινιώρης, Καπλάνης, Φάκκης, Μπουρδέκας (82΄ Λακριντής), Καραμπέτσος, Κουτσιανούλης, Παπαδόπουλος, Κωνσταντόπουλος (71’ Φλαριώτης), Σινάνι (46’ Γκεβόρι), Πουλιάνος.
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Α. Τσεκούρας, Κοτσώνης, Παπασπηλιόπουλος, Νιφορόπουλος, Κούστα, Γεωργακόπουλος (60’ Μπελιάρντι), Σπανός, Κ. Τσεκούρας, Διονυσόπουλος, Πλαστουργός, Κόκας (73’ Κάρδαρης).

Τα αποτελέσματα όλης της αγωνιστικής:

3ος όμιλος

Μαρκό-Βύζας Μεγάρων 2-2 (Σάββατο 27/1 )
Ερμιονίδα – Α.Ο Πυλίου Κω 0-0
Παναιγιάλειος – Α.Ε Μυκόνου 2-0
Ιάλυσος – Ελλάς Σύρου 2-1
Α.Ε Μεσολογγίου – Ρόδος 0-2
Εράνη Φιλιατρών – ΠΑΟ Βάρδας 0-2
Π.Α.Σ Κόρινθος – Πανελευσινιακός 4-0
Αστέρας Βάρης – Παναργειακός 1-2
Α.Ε.Ρ Αφάντου – Θύελλα Ραφήνας 1-1

Η επόμενη αγωνιστική στις (4/2, 15.00)

ΑΕ Μυκόνου – Βύζας Μεγάρων, ΑΟ Πυλίου – Παναιγιάλειος, Ελλάδα Σύρου – Μαρκό, Ρόδος – ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός – Ιάλυσος, ΠΑΟ Βάρδας – ΑΕ Μεσολογγίου, Θύελλα Ραφήνας – Αστέρας Βάρης, Πανελευσινιακός – Εράνη Φιλιατρών, Κόρινθος – ΑΕΡ Αφάντου.